16 / 04 / 2024

Türkiye'nin en büyük hastanesi Sancaktepe'ye yapılacak!

Türkiye'nin en büyük hastanesi Sancaktepe'ye yapılacak!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Bugün artık sağlık sistemimiz dünyada başa güreşiyor. Herkes her hastanede hizmet alabiliyor. Sağlıkta öyle bir değişim yaşadık ki, 8 şehir hastanesi hizmete girdi'' diye konuştu.



AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Üsküdar Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, sağlığın insan için yapılan en önemli yatırımlardan olduğunu söyledi. Açılışı yapılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin de faydalı bir hizmet olduğunu dle getiren Yıldırım, şu açıklamalarda bulundu:

"Sağlıkta yaptığımız hizmetlerin önemini de 17 yıl öncesini düşündüğümüzde anlıyoruz. Hastanelerdeki o uzun kuyruklar, rehin tutulan hastalar, çöp kutuları, koridorlarda ilaç kuyruğu bekleyen çaresiz insanlar. O günleri düşününce şimdi derin bir oh çekiyoruz. Nereden nereye gelindi. Karanlık koridorları olan hastanelerden, pırıl pırıl odaları olan otel konforunda ferah şehir hastaneleri. Bugün artık sağlık sistemimiz dünyada başa güreşiyor. Herkes her hastanede hizmet alabiliyor. Sağlıkta öyle bir değişim yaşadık ki, 8 şehir hastanesi hizmete girdi. Toplam 8 bin 358 yatakla hizmet veriyor. İstanbul'da İkitelli Şehir Hastanesi de gelecek yıl hizmete girecek. Türkiye'nin en büyük hastanesini de İstanbul Anadolu Yakası Sancaktepe'ye yapacağız. 4 bin 200 yataklı bir şehir. Hayırlı uğurlu olsun."

Binali Yıldırım, Türkiye'nin sağlık turizminde büyük bir mesafe kat ettiğini anlattı.

İmar ve mülkiyetle ilgili problemler hakkında konuşan Yıldırım, "Evini yapmış, tapusu yok, gaz bağlatamıyor. Evini yapmış, imara aykırılık var. Bu sorunu çözmek için el sıkışalım dedik. İmar barışını çıkardık. İmar barışı birinci adım. İkinci adım artık yapı kullanım ruhsatı, iflas ve mülkiyetle ilgili konular çözülecek. Herkes rahatça evinin sahibi olacak. Deprem dönüşümü gerekiyorsa bu da aynı şekilde yapılacak." dedi.

Konuşmaların ardından merkezin açılışı, Yıldırım ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından yapıldı.

Bu yıl 3 yeni şehir hastanesi hizmete açılacak!


Geri Dön