26 / 04 / 2024

Türkiye'nin en büyük şehir meydanı nerede?

Türkiye'nin en büyük şehir meydanı nerede?

Başakşehir Kent Meydanı projesi "Türkiye'nin en büyük şehir meydanı nerede?" sloganıtla tanıtılıyor. 2016 yılının sonunda tamamlanacak olan kent meydanı Taksim meydanının iki katı büyüklüğe sahip olacak.



"Türkiye'nin en büyük şehir meydanı nerede?" sloganıyla tanıtılan Başakşehir Kent Meydanı projesi 60 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek. Projenin 2016 yılının sonunda tamamlansı planlanıyor.


Başakşehir Kent Meydanı projesi, İstanbul'un Avrupa yakasında Başakşehir'de hayata geçiriliyor. İnşa edilecek kent meydanı Taksim meydanının iki katı büyüklüğe sahip olacak.


Avrupa'nın en büyük sağlık kenti olan İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü, yeni kent merkezine yalnızca birkaç adım mesafede inşa ediliyor. İkitelli Entegre Sağlık Kampüsü'ne kent meydanına kurulacak olan metro, tramvay ve İETT duraklarından ulaşım sağlanabilecek.


Başakşehir Kent Meydanı projesi 2015 yılında tamamlanacak olan 3. köprü ve otoban projesinin bağlantı güzergahında yer alıyor. Hesaplamalara göre kent meydanında çıkan araç 15 dakika sonra Anadolu yakasına ulaşabilecek.


Başakşehir Kent Merkezi'ne Selçuklu mimarisinden izler taşıyacak. Meydanda Türkiye’nin ve Avrupa’nın büyük botanik parkı, binlerce araçlık otopark alanı, kamu kurum alanları, restoran, kafe, selatin mimarisinde inşa edilecek 5000 kişilik cami gibi birimler yer alacak. 


Web: basaksehiryenimerkez.org

Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com


Geri Dön