26 / 04 / 2024

Türkiye'nin en büyük kent meydanı Başakşehir Kent Meydanı'na yakında başlanacak!

Türkiye'nin en büyük kent meydanı Başakşehir Kent Meydanı'na yakında başlanacak!

Başakşehir Kent Meydanı, Türkiye'nin en büyük Kent Meydanı olarak hayata geçirilecek. Bu yıl içinde yapımına başlanacak olan Başakşehir Kent Meydanı'nda ön talep süreci devam ediyor.



Kent Meydanı projesinde ön talep süreci devam ediyor. "Türkiye'nin en büyük şehir meydanı nerede?" sloganıyla yükselen Kent Meydanı; Avrupa Yakası içinde Başakşehir'de yükseliyor. 


Kent Meydanı Başakşehir'de toplam arsa alanı 60 bin metrekare. Taksim Meydanı'nın iki katı büyüklüğe sahip olacak söz konusu meydanın yapımına bu yıl içinde başlanacak. 


Kent Meydanı Başakşehir'de 5 bin kişi kapasiteli cami yer alacak. Kent Meydanı Başakşehir'in 2016 yılı içinde tamamlanması planlanıyor. 


Kent Meydanı Başakşehir projesinde 9 ihtisas hastaneli Avrupa'nın en büyük sağlık kompleksi, aktivite ve spor alanları, 368 bin metrekare büyüklükteki botanik park, on binlerce araçlık otopark, sergi ve kongre merkezleri ile kamu kurumları yer alacak. 


Kent Meydanı Başakşehir nerede?

Kent Meydanı Başakşehir projesi 2015 yılında tamamlanacak olan 3. köprü ve otoban projesinin bağlantı güzergahında,  metro, tramvay ve İETT duraklarına yakın alanda konumlandırılıyor. 


Kent Meydanı Başakşehir iletişim

Web: basaksehiryenimerkez.org


Geri Dön