28 / 03 / 2024

Türkiye'nin en çok değerlenen gayrimenkulleri Silivri'de!

Türkiye'nin en çok değerlenen gayrimenkulleri Silivri'de!

5 Büyükşehir Değer Endeksi'ne göre, 2019'da önceki yıla göre ortalama gayrimenkul fiyatları en çok artan ilçeler yüzde 39 ile İzmir Bergama ve yüzde 36 ile İstanbul Silivri oldu. Türkiye'nin en çok değerlenen gayrimenkulleri Silivri'de...



Hazırlanan en büyük 5 bölgenin ilçelerinin incelendiği 5 Büyükşehir Değer Endeksi'nde gayrimenkul fiyatları en çok artan ilçeler İstanbul Silivri ve  İzmir  Bergama olarak öne çıktı. 

Satışı tamamlanan gayrimenkullerin değeri her yerde aynı ölçüde yükselmiyor. Gayrimenkullerin bulunduğu il ya da ilçe yatırımcılar için belirleyici faktörlerden biri oluyor. Emlak sektöründeki bir şirketin hazırladığı 5 Büyükşehir Değer Endeksi'ne göre, 2019'da önceki yıla göre ortalama gayrimenkul fiyatları en çok artan ilçeler yüzde 39 ile İzmir Bergama ve yüzde 36 ile İstanbul Silivri oldu. Bu ilçeleri yüzde 30 ile Antalya'nın Gazipaşa ve Kemer, yüzde 25 ile İzmir Selçuk ve İstanbul Çatalca izledi.

SİLİVRİ ATAĞA GEÇTİ

Silivri'nin daha önceki istatistiklerde gayrimenkul değeri düşerken bu raporda yüksek çıkması ilçenin büyük bir atak içinde olduğunu ortaya çıkarıyor. Araştırma sonuçlarına göre, bir dönem yatırımcıların uğrak adresi olan Silivri ve Çatalca aksının 2019'da yeniden eski günlerine dönmeye başladığının sinyallerini de verdi. Konuyla alakalı, gayrimenkul uzmanları ise gayrimenkul anlamında önemli bir bölge olan Silivri’nin, ilerleyen zamanlarda Türkiye için önemli bir çekim merkezi olabileceğini gösteriyor. Aynı zamanda, ilerleyen dönemlerde bu bölgelerin gayrimenkul anlamında yüzde 70 oranında değerlenmesi planlanıyor.

Bu illerde konut sahibi olanlara talih kuşu vurdu! 


Geri Dön