24 / 04 / 2024

Türkiye'nin en çok konut aranan ilçesine çok şaşıracaksınız!

Türkiye'nin en çok konut aranan ilçesine çok şaşıracaksınız!

Çevrim içi gayrimenkul platformu Emlakjet tarafından açıklanan verilerine göre, ramazan ayında konut arayanların çoğunluğu konut satın alma veya kiralama işlemini bayramdan sonraya erteliyor.



Çevrim içi gayrimenkul platformu Emlakjet, toplamda 400 bine ulaşan satılık ve kiralık emlak ilanın yer aldığı veri tabanında gerçekleşen hareketler doğrultusunda hazırladığı 2022 yılı mart ayı emlak verilerini resmen açıkladı.

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Mart 2022'de kullanıcıların yüzde 65'lik kısmı satılık konut aradı. Yine resmi olarak açıklanan verilere göre, toplam konut aramaları içerisinde kiralık aramaların oranı artış gösterdi ve yüzde 35'e ulaştı.

Türkiye nin en çok konut aranan ilçesine çok şaşıracaksınız!

Yine resmi olarak açıklanan detaylara göre, mega kent İstanbul, başkent Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa en çok konut aranan şehirler oldu. Yine resmi verilere göre, en çok satılık konut aranan ilçeler İstanbul Beylikdüzü,  Ankara  Keçiören oldu. Bu ilçeleri sırasıyla İstanbul'un Esenyurt, Gaziantep'in Şahinbey, Antalya'nın Mamak ilçeleri izledi.

Peki Türkiye'nin hem satılık hem de kiralık olarak en çok konut aranan ilçesi hangisi?


Geri Dön