19 / 04 / 2024

Türkiye'nin en itibarlı 3 firması Koç Holding, Sabancı Holding ve Arçelik oldu!

Türkiye'nin en itibarlı 3 firması Koç Holding, Sabancı Holding ve Arçelik oldu!

Çiğdem Penn itibarlı şirketlerin sosyal sorumluluk çalışmalarının kamuoyu nezdinde en çok artan beklenti olduğunu belirterek, "İtibarlı şirketlerin yeniliklere, teknolojiye ve hızlı büyümeye önem vermesi kamuoyunun diğer önemli beklentileridir" dedi.




Türkiye İtibar Endeksi'nin sonuçlanna göre, Türkiye'nin en itibarlı 3 firması Koç Holding, Sabancı Holding, Arçelik oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin (İTİCÜ) akademik denetiminde İtibar Atölyesi adına uluslararası araştırma şirketi XSights tarafından Türkiye çapında gerçekleştirilen Türkiye İtibar Endeksi 2013'ün sonuçlan açıklandı. XSights Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Penn itibarlı şirketlerin sosyal sorumluluk çalışmalarının kamuoyu nezdinde en çok artan beklenti olduğunu belirterek, "İtibarlı şirketlerin yeniliklere, teknolojiye ve hızlı büyümeye önem vermesi kamuoyunun diğer önemli beklentileridir" dedi. 


Penn, itibarlı şirketlerin dürüst ve şeffaflığının bu yıl birinci olduğunu, ancak geçen yıl ikinci sırada yer aldığını ifade ederek, şunları söyledi: "Türkiye'nin en itibarlı 3 firması Koç Holding, Sabancı Holding, Arçelik oldu. Bu ilk üç şirketi Ülker, Turkcell, Samsung, THY, Coca Cola, Eti ve Beko izledi. Endeksin sektör birincileri ise; bankacılıkta Ziraat Bankası, beyaz eşyada Arçelik, elektronik eşyada Samsung, eneıjide TED AŞ, gıdada Ülker, giyimde LCW, GSM'de Turkcell, inşaatta Ağaoğlu, otomotivde Mercedes, sigortada AXA Sigorta, ulaşımda THY ve üniversitede ODTÜ oldu." İtibar Derecelendirme Uygulama ve Araştırmalar Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. 

Ferhan Benli, bankacılık sektöründe değerlendirmeye alman 13 kriterde en önemli parametrenin ticari ve finansal güç, şeffaflık ve liderlik özelliği olduğunu belirterek, araştırma sonuçlarına göre Türkiye'nin en güvenilir bankalarının kamu bankaları olduğunu söyledi. 


BAŞARI BELGESİ ALANLAR 

Konuşmaların ardından Türkiye İtibar Endeksi'nde başarı belgesi almaya hak kazanan 162 firmanın temsilcilerine başarı belgeleri takdim edildi. Başarı belgesini alan Kiğılı Yönetim Kumlu Başkanı ve Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, hazır giyim sektöründe öncülerden biri olduğunu belirterek, "Soyadını Bingöl'ün bir ilçesi olan Kiğı'dan gelmektedir. Kiğılı'yı bir marka haline getirmek 50 yılımı aldı. Erkek giyim sektöründe hep bir numarayız. 225 tane Kiğılı mağazamızla Türk ekonomisine hizmete devam ediyoruz" diye konuştu.



Bursa Kent


Geri Dön