16 / 04 / 2024

Türkiye’nin ilk akıllı OSB'si Yalova’da inşa edilecek!

Türkiye’nin ilk akıllı OSB'si Yalova’da inşa edilecek!

Türkiye’nin ilk akıllı sanayi bölgesi Yalova’da inşa ediliyor. İMES’in öncülük ettiği OSB; nitelikli altyapısı, eşsiz donatıları ve kullanacağı teknolojiyle yatırımcılara kusursuz bir üretim altyapısı sunuyor.



Türkiye'de sanayinin gelişmesine ve büyümesine önderlik eden bölgeler arasında bulunan İMES, “sanayinin başkenti Kocaeli”nin ardından yatırım yapılacak kentler arasında ilk sıralarda yer alan Yalova’ya, Türkiye’nin ilk akıllı sanayi bölgesi inşa edecek. 


Nitelikli altyapısı, eşsiz donatıları ve kullanacağı teknolojiyle Yalova İMES OSB, yatırımcılara kusursuz bir üretim altyapısı sunacak. OSB, 5 milyon metrekare alan üzerine inşa edilecek.


Sanayicilerin sadece üretimle ilgileneceği OSB’de katılımcıların, çalışanların ve tedarikçilerin ihtiyaç duyduğu bütün donatıları, sosyal alanları, ticari ve idari merkezler bulunacak.


Yalova’nın Çiftliköy İlçesi’nde inşa edilecek olan OSB, İstanbul-İzmir otoyolunun Kılıç gişelerine 1, Çamlıca gişelerine 67, Sabiha Gökçen Havaalanına 49, Bursa’ya 47 ve Yalova şehir merkezine 14 kilometrelik mesafede olacak. 


Yeni nesil Yalova İMES OSB'de kamulaştırma çalışmaları 2 yılda tamamlanacak. Yeni yatırımlarını İstanbul’a yakın bir bölgede yapmak isteyen sanayicilerin yerini almaya başladığı akıllı OSB’de üretim 2021 yılında başlayacak.



Sanayi Gazetesi 


Geri Dön