28 / 03 / 2024

Türkiye'nin ilk Çocuk Merkezi, Balıkesir'e kurulacak!

Türkiye'nin ilk Çocuk Merkezi, Balıkesir'e kurulacak!

Hayata geçirdiği projelerle gündeme gelen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Çay Deresi Rekreasyonu ve Türkiye’nin ilk Çocuk Merkezi’ni hayata geçiriyor. 240 bin metrekare alanı içine alacak proje, şehri tam bir metropol yapacak.



Projeleri ile ilklere imza atan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Çay Deresi Rekreasyon Alanı içerisinde bulunan ve Türkiye’de ilk defa Balıkesir’de kurulan Çocuk Eğlence Merkezi hakkında bilgilendirme yaptı. Toplantı sonrasında Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin temeli atıldı. Başkan Uğur, en iddialı projelerinden biri olan Çay Deresi Projesi hakkında da geniş bir bilgi verdi. Başkan Uğur, bu proje ile Balıkesir’in bir çekim merkezi olacağını, iç turizmin canlanacağını, kentin bir metropol olma yolunda olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin Çocuk Eğlence Merkezi’nin Türkiye’de ‘bir ilk’ olduğunu söyleyen Başkan Uğur, oyun merkezinde ki trambolin parkın İstanbul, İzmir,  Ankara  gibi büyük illerde dahi olmadığını söyledi. Aynı anda 5 bin çocuğun eğlenebileceği Çocuk Köyü, Bursa, Çanakkale, Manisa ve hatta İzmir’den ziyaretçi çekeceğe benziyor. Başkan Uğur, ayrıca Türkiye’nin ilk Tubby Jump rampasını ve en büyük Air Domunu’nu kurduklarını açıkladı.


PROJE 2016’DA HİZMETTE

Çay Deresi Rekreasyon alanı ile ilgili ayrıntılı bilgiler veren Başkan Uğur, Çay Deresi Rekreasyon alanının 240 bin metrekare arazide kurulmakta olduğunu, projede 2 adet seyir havuzu, 1 adet göleti, koşu parkuru, 517 adet araçlık otoparkı, showroom binası, idari binası, fitness alanı, havuz  sahnesi ve çim amfisi, teleferik istasyonu, kaykay parkı, yeşil alanı, 2 bin 475 adet ağaç, 41 bin 436 adet çalı, 25 adet insan ve hayvan figürlü bitkiler, mini golf alanı, 3 adet çocuk oyun alanı, 29 adet ticari binanın olduğunu bildirdi. Projenin 1. Etap yapım işi devam ettiğini, işin 30 milyon 798 bin TL. bedelle ihale edildiğini, 1. Etap çalışmasının 2016 Haziran ayında tamamlanmış olacağını açıkladı. Başkan Uğur, beraberindeki konuklarla proje alanını gezerken ise, projenin rantının belirli kişilerin değil, Balıkesir halkının olacağını da belirtti. Başkan Uğur, yine gelecekte Çay Deresi 2. etapta 240 bin metrekare ve Çamlık’ta ise 730 bin metrekare rekreasyon alanının Balıkesir’e kazandırılacağını söyledi.


ULUSLARARASI FUAR ALANI

Konuşmasından sonra konuklarla birlikte temelini attığı Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi hakkında bilgiler veren Başkan Uğur, fuarın Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından da desteklendiğini, Sanayi Odası ve Ticaret Odası’nın da proje paydaşı olduğunu, fuar alanı içinde bir Ticaret Odası binası da yapılacağını bildirdi. Başkan Uğur, fuar alanında: Sergi alanları, konferanslar, resitaller, tiyatroların oynayabileceği, 1 adet 800 kişilik, 1 adet bin kişilik akustik ses ve sahne sistemine sahip, ulusal ve uluslararası kongrelerin düzenlenebileceği, her türlü törenin gerçekleştirilebileceğini, tesislerin 22 milyon TL bedelle ihale edilen fuarın toplam inşaat alanının 11 bin metrekare olacağın ve 12 Temmuz 2016 tarihinde tamamlanmasının planlandığını bildirdi.


KAVŞAK YENİ YILDA AÇILACAK

Başkan Uğur, Paşaalanı Mahallesinden Çarşı’ya kesintisiz trafik akışı sağlayacak olan Emniyet kavşağının ise 2016 yılı Ocak ayında açılacağı bildirdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 milyon 683 bin TL bedelle ihalesi edilen Susurluk Buzağılık köprüsünün 7 kırsal mahalleye hizmet vereceğini, 2016 Ocak ayında tamamlanacağını,


5 bin kapasiteli ve 460 bin metrekare alandaki 5 milyon 250 bin TL ye ihale edilen Modern Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin de 2015 yılının Aralık ayında açılacağını bildirdi.


AYVALIK’I DÜNYA MARKASI YAPACAĞIZ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yaptıkları ve yapacakları projelerle Ege’nin incisi Ayvalık’ı dünya markası haline getireceklerini söyledi. Toplantıya katılan BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram, Ayvalık Köprüsü projesinin teknik detayları ve sonuçları hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Ayvalık Köprüsü’nün bitirilmesiyle birlikte Ayvalık iç körfezinin temiz su sirkülasyonuyla temizleneceği, köprü projesinde üç tasarımın halk oylamasına sunulduğu, vatandaşların beğendikleri tasarımı www.ayvalikkoprusu.com.tr adresinden tercih edebilecekleri bildirildi.


Ayvalık Köprüsü projesi kapsamında akademik çalışmaları göz önünde bulundurarak projeyi şekillendirdiklerini vurgulayan Başkan Uğur “Burada gerekli bilimsel etütler yapıldı. Rüzgarla ilgili ölçümleri gerçekleştirdiler. Görünen şu ki; geleneksel yapısıyla taş köprü tercihi öne çıkıyor” dedi.


‘SÜT ÜRETİMİNDE BİRİNCİ OLMALIYIZ’

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ‘Balıkesir SÜB Üyeleri ile Güçleniyor’ projesinin tanıtım toplantısına katıldı. Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Cihat Şimşek “Balıkesir’in idaresini, sanayisini, ticaretini, tarım ve hayvancılığını bilen Başkanımız, biz sektörümüzle ilgili eksiklikleri kendisine iletmeden bize hep yardımcı oldu. Süt soğutma tankı dağıtarak üreticilerimize destek oldu. Katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş ise 2002 yılından bu yana hükümetlerin Balıkesir’e tarım ve hayvancılık alanında sağladığı kaynağın 1. 8 katrilyon tutarında olduğunu ifade etti. Başkan Uğur ise yapacakları yatırımlarla ili süt üretiminde dünya markası yapacaklarını söyledi.


AKILLI ROBOTİK PARKLAR GELİYOR

Amerika’nın San Diego şehrinde bulunan ‘Robotik Park’ teknolojisi, Balıkesir’e geliyor. Büyükşehir Belediye Bşakanı Ahmet Edip Uğur “Hükümet binasının girişindeki alanda Robotik Park yapacağız, ihalesini yaptık. 15 Ocak’ta faaliyete geçecek. Aracınız kışın yağmurdan yazın sıcaktan, hırsızlıktan böylece korunacak. Aynı şekilde şehir içi park alanlarını arttırabilmek ve trafiği daha da rahatlatmak için yeni teknoloji eseri akıllı otoparklar olan Robotik Parkı önümüzdeki günlerde Balıkesir’e kazandırmış olacağız. Bu sayede çok küçük alanlara, çok büyük sayıda araç parklandırabileceğiz. Balıkesir’deki park alanlarını hepsini yenileyip modernleştireceğiz” diye konuştu.


MUHTARLIK BİLGİ SİSTEMİ’NİN SON TOPLANTISI YAPILDI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin mahalle muhtarlarının talep ve beklentilerine anında cevap vermek amacıyla oluşturduğu ‘Muhtarlık Bilgi Sistemi’nin son tanıtım toplantısı ve kırsal mahallere yönelik çok amaçlı yangın söndürme römorku tahsis belgesi dağıtımı Bandırma’da gerçekleşti. Bandırma - Erdek ve Marmara İlçelerinden 96 mahalle muhtarının katılımıyla gerçekleşen tanıtım toplantısına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da katıldı. Başkan Uğur “Uzun yıllar sürüncemede olan Bandırma Devlet Hastanesi’nin açılışını yakın zamanda yaptık. En son Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’ni Bandırma’ya kazandırdık. Bu üniversitenin kurulmasında baya emeğim ve hizmetim var.  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak YÖK’le, Milli Eğitim Bakanlığı, Müsteşarlıkla ve Balıkesir Üniversitesi’yle baya görüşmeler yaptık” dedi.


Star 


Geri Dön