28 / 03 / 2024

Türkiyenin ilk Çocuk Merkezi balıkesir

Türkiyenin ilk Çocuk Merkezi balıkesir

Hayata geçirdiği projelerle gündeme gelen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Çay Deresi Rekreasyonu ve Türkiye’nin ilk Çocuk Merkezi’ni hayata geçiriyor. 240 bin metrekare alanı içine alacak proje, şehri tam bir metropol yapacak.

Peugeot açıkladı! Peugeot satışlarında Türkiye ilk 10'a girdi!

Peugeot 2023'te dünya çapında satışlarını 1.1 milyona çıkardığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye, satılan araç sayısı bakımından ilk 10'da yer aldığı kaydedildi. 

Çalışan anneler dikkat! Doğum izin ücreti, süt parası ve çocuk parası ne kadar oldu?

2024 asgari ücret zammı yüzde 49, memur zammı da yüzde 49.25 olarak açıklanırken çalışan anneleri ilgilendiren zam ve iyileştirme haberleri de geldi. Peki doğum izin ücreti, süt parası ve çocuk parası ne kadar oldu?

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin hazırladığı "Video Oyun Endüstrisi" raporunda, Türk oyun girişimlerine 2022’nin ilk 6 ayında yapılan yatırımların tutarı 333 milyon doları buldu. Türkiye'yi 158 milyon dolarla İngiltere, 60 milyon dolarla Norveç, 53 milyon dolarla Finlandiya izledi.

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

Türkiye ilk 3 ayda en çok hangi ülkelere ihracat yaptı?

Türkiye İhracatçılar Meclisi, (TİM) Türkiye’nin en çok ihracat yaptığı ülkeleri listeledi. Elde edilen bilgiler kapsamında, Türkiye'nin ilk çeyrekte ülkeler bazında yaptığı ihracat 54.3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım 4.9 milyar dolarla Almanya'ya gerçekleştirildi.

Türiye'den altın rekoru! Altın alımlarında Türkiye ilk sırada

Merkez bankalarının altın alımları 2022 yılı içinde 9 ayda 673 tonla 55 yılın zirvesini gördü. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bu dönemde 94,7 tonluk alımla ilk sırada yer alıyor.

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan kriz nedeniyle artan enerji fiyatları Avrupalıları kış turizmine itiyor… Türkiye’nin Avrupalılar için ilk tercih olması bekleniyor.

Türkiye ilk milli sondajında tarihindeki en büyük doğal gaz keşfini yaptı!

Türkiye, Karadeniz'de gerçekleştirdiği ilk milli sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz keşfetti.

Türkiye İhracat Merkezi ilk yurt dışı ofisini KKTC’de açtı!

TİM ilk yurt dışı ofisini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) açtı. KTSO Başkanı Candan Avunduk, TİM’in, KKTC ihracatının artırılması açısından da büyük bir milat ve şans olacağını düşünüyoruz” dedi...

İzmit Benim Evim Çocuk ve Gençlik Merkezi açıldı!

İzmit Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde UNİCEF desteğiyle Türkiye’nin ilk çocuk işçiliğiyle mücadele merkezi İzmit’te açıldı.

Esenler Çocuk Sokağı EXPO'da!

Esenler Belediyesi'nin hayata geçirdiği dünyanın ilk "Çocuk Sokağı", Türkiye'de ilk kez düzenlenecek EXPO 2016 Antalya'daki yerini aldı. Sergilenecek 38 projeden biri olan Çocuk Sokağı'nın EXPO 2016'da ilgi odağı olması bekleniyor.

Türkiye'nin ilk Çocuk Merkezi, Balıkesir'e kurulacak!

Hayata geçirdiği projelerle gündeme gelen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Çay Deresi Rekreasyonu ve Türkiye’nin ilk Çocuk Merkezi’ni hayata geçiriyor. 240 bin metrekare alanı içine alacak proje, şehri tam bir metropol yapacak.

Mamak Kentpark'ın ilk etabı tamamlandı!

Mamak Belediyesi en büyük projelerinden biri olan Kentpark'ın 1. etabını bitirdi. Projedeki Türkiye'nin ilk çocuk müzesi de tamamlanmak üzere...

Türkiyenin ilk Çocuk Merkezi balıkesir Haberi

Türkiyenin ilk Çocuk Merkezi balıkesir

Projeleri ile ilklere imza atan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Çay Deresi Rekreasyon Alanı içerisinde bulunan ve Türkiye’de ilk defa Balıkesir’de kurulan Çocuk Eğlence Merkezi hakkında bilgilendirme yaptı. Toplantı sonrasında Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin temeli atıldı. Başkan Uğur, en iddialı projelerinden biri olan Çay Deresi Projesi hakkında da geniş bir bilgi verdi. Başkan Uğur, bu proje ile Balıkesir’in bir çekim merkezi olacağını, iç turizmin canlanacağını, kentin bir metropol olma yolunda olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin Çocuk Eğlence Merkezi’nin Türkiye’de ‘bir ilk’ olduğunu söyleyen Başkan Uğur, oyun merkezinde ki trambolin parkın İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük illerde dahi olmadığını söyledi. Aynı anda 5 bin çocuğun eğlenebileceği Çocuk Köyü, Bursa, Çanakkale, Manisa ve hatta İzmir’den ziyaretçi çekeceğe benziyor. Başkan Uğur, ayrıca Türkiye’nin ilk...