26 / 04 / 2024

Türkiye'nin Kovid-19'la başarılı mücadelesi gayrimenkule güç kazandırdı!

Türkiye'nin Kovid-19'la başarılı mücadelesi gayrimenkule güç kazandırdı!

Eylül 2020'de uluslararası yatırımcıya konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 26,8 arttı ve 5 bin 269 oldu. GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, “Türkiye’nin pandemiyle mücadelede başarısı muazzam ilerliyor. Sağlıktaki bu başarı gayrimenkule güç kazandırıyor" dedi.



Uluslararası yatırımcının Türkiye’ye ilişkin konut talebi gün geçtikçe yükseliyor. Hem bu yılın en yüksek, hem de tarihin en fazla satış yapılan ikinci Eylül ayı verisinin sektörün geleceğine umut olduğunu belirten Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği Başkanı (GİGDER) Ömer Faruk Akbal, Türkiye’nin gayrimenkul ihracatında yükselişine devam edeceğini vurguladı. 

Uluslararası yatırımcıya konut satışları Eylül ayında önceki yılın aynı ayına göre yüzde 26,8 artarak 5 bin 269 adet oldu, sektör tekrar canlandı. 

Eylül 2019’da Türkiye’nin uluslararası yatırımcıya konut satışı 4 bin 217 olurken, Eylül 2020’de 5 bin 349'e çıktı. Geçtiğimiz yıl Eylül ayına göre, yüzde 26,8 oranında artış gerçekleşti. Uluslararası yatırımcıya bu yılın ilk 9 ayında 26 bin 446 konut satıldı.

Türkiye’de uluslararası yatırımcıya satılan konut sayısının Kovid-19 salgınının etkilerinin azalmasıyla yükseldiğine dikkat çeken Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, şunları kaydetti: 

“Türkiye’nin pandemiyle mücadelede başarısı muazzam ilerliyor. Sağlıktaki bu başarı gayrimenkule güç kazandırıyor. Avrupa ve Amerika ülkelerinin pandemi ile mücadeledeki başarısızlığı da etkisini göstermeye başladı. Uluslararası konut satışındaki yükseliş sürecek. Türkiye’nin her geçen gün etkisi artan liderliği, uluslararası yatırımcıya güven veriyor.”

KİMLER KONUT ALIYOR?

Akbal, uluslararası yatırımcıya yapılan konut satışlarında, Eylül 2020'de ilk sırada 908 konut ile İranlıların yer aldığını aktardı. İranlıları 826 konutla Iraklılar ve 448 konutla Ruslar izledi.

Türkiye’den en çok konut satın alan uluslararası yatırımcıların uyrukları incelendiğinde İran, Irak ve Rusya’yı, Kuveyt, Kazakistan, İngiltere, Azerbaycan, Afganistan, Almanya ve Yemen izliyor. 

Konut satışlarına yabancı yatırımcı dopingi!

Yabancıya konut satışı üst üste 5 aydır yükselişte!


Geri Dön