26 / 04 / 2024

Türkiye’nin kredi notu yine düştü! Moody’s açıkladı: Türkiye ödemeler dengesi üzerinde artan baskılar ve döviz rezervler

Türkiye’nin kredi notu yine düştü! Moody’s açıkladı: Türkiye ödemeler dengesi üzerinde artan baskılar ve döviz rezervler

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye’nin kredi notunu bir kez daha düşürdü. Peki kuruluşun bu kararı IMF ve Dünya Bankası tahminleriyle tutarlı mı? Türkiye nasıl bir risk altında? Yanıtı haberde…



Bloomberg HT'nin haberine göre; uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B2"’den “B3”e düşürdüğünü açıkladı. Kurum, Türkiye’nin not görünümünü ise "durağan" olarak teyit etti.

Moody’s kredi notunun düşürülmesinin gerekçesini ise şöyle açıkladı; Türkiye'nin ödemeler dengesi üzerinde artan baskılar ve döviz rezervlerinin daha da düşme riski sürüyor.

Üstelik Moody's, Türkiye ekonomisine ilişkin yaptığı bu açıklamayı takvim dışı bir sürede açıklamış oldu.

Daha önce takviminde Türkiye için değerlendirme tarihini 27 Mayıs 2022 olarak belirten Moody's, bu tarihte Türkiye’nin kredi notuna ve büyüme durumuna ilişkin tahminde bulunmamış, güncelleme yapmamıştı.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından yapılan bu açıklamada, Türkiye'nin kredi notunun "B2"den "B3"e düşürüldüğü, kredi notu görünümünün "negatif"ten "durağan"a çevrildiği bildirildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön