25 / 04 / 2024

Türkiye'nin rüzgar enerjisi sektörü Almanya'da tanıtılacak!

Türkiye'nin rüzgar enerjisi sektörü Almanya'da tanıtılacak!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Derneği (TÜREB) tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında rüzgar enerjisi sektörünün çeşitli alanlarında Türkiye'de faaliyet gösteren 30 Türk firması WindEnergy Hamburg konferans ve fuarında tanıtılacak.



TÜREB tarafından oluşturulan ve üst düzey kamu ve özel sektör katılımcılarından oluşan heyet Almanya'daki toplantı ve teknik gezilerde, Türkiye'nin rüzgar enerjisindeki mevcut durumunu, sektörde önde gelen ülkelerin uygulamaları ve teknolojik yeniliklerle kıyaslama imkanı ve tanıtım fırsatını bulacak.

TÜREB Başkanı İbrahim Elden, programla ilgili yaptığı değerlendirmede, Kovid-19 salgını sonrası düzenlenen WindEnergy Hamburg etkinliğine katılan Türk ve dünya firmalarının sayısının dünya genelinde yaşandığını söyledi. Rekor seviyelerde iki yıl. 

Türk firmalarının bu büyüklükteki bir etkinliğe katılımının ve ürünlerinin, olanaklarının ve planlarının sunulmasının uzun vadede sektörün gelişimine katkı sağlayacağını ifade eden Erden, şunları kaydetti:

"Çin'den sonra dünyanın en büyük ikinci rüzgar enerjisi fuarı WindEnergy Hamburg, Amerika ve Avrupa'dan gelen yatırımcılar açısından oldukça önemli bir toplantı. Katma değer üreten ve önemli projeleri üstlenen Türk rüzgar sektörü yetkilileri salgın sonrası kendini tanıtacak fırsatı bu büyük etkinlikte yakalamış olacak. Aynı zamanda doğal gaz krizi neticesinde hidrojen üretimi için görülen büyük ilgiye karşılık ülkemizin bu alandaki potansiyelini anlatmış olacağız. Biz de Türk firmalarının bu etkinlikten memnun olarak ayrılmasını istiyoruz. Bu etkinlik ayrıca, Türkiye'nin rüzgar enerjisi üretim merkezi ve depolama, hidrojen gibi yeni teknolojilerin imalat üssü olması yönündeki isteğinin gösterilmesi açısından önemli."

Türkiye'nin rüzgar enerjisi profili

Türkiye'nin rüzgar enerjisindeki kurulu gücü Haziran sonu itibariyle 11 bin 641 megavata erişti.  Rüzgar enerjisinde 2012'de 2 bin 355 megavat olan kurulu gücün yaklaşık 10 senede 10 bin megavatı geçmesiyle bu alanda bir eşik de aşılmış oldu.

TÜREB'den edinilen bilgilere göre, Türkiye'de 3 global kanat üreticisinin 4 fabrikası, 7 türbin kule üreticisi ve çeşitli türbin aksamlarını üreten 100'ün üzerinde yan sanayici bulunuyor. Aynı zamanda, Türkiye'deki rüzgar sanayinde 20 bin kişinin üzerinde doğrudan istihdam sağlanıyor.

Enerji krizi Avrupa'nın 'Efendisi' oldu!
Altın 7 gün sonra bu kadar olacak! Analistler peş peşe açıkladı! Hemen bakın, sonra keşke demeyin!
Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank'tan anında düşük faizli kredi! Hemen bakın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön