20 / 04 / 2024

Türkiye'ye yatırım yapan yabancıların yüzde 93'ü gayrimenkulünü elinde tutuyor!

Türkiye'ye yatırım yapan yabancıların yüzde 93'ü gayrimenkulünü elinde tutuyor!

AGS Global'in Türkiye'nin 12 kentinde gayrimenkul alan, 48 ülkeden toplam 410 uluslararası yatırımcıyla sekiz dilde gerçekleştirdiği araştırmada, yatırımcıların yüzde 92.7'sinin gayrimenkullerini elinde tuttuğu ortaya çıktı.



Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) yabancı yatırımcıların eğilim ve beklentilerini ölçümlemek için yeni bir araştırma yaptı.

Ekonomist'ten Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre, AGS Global'in Türkiye'nin 12 kentinde gayrimenkul alan, 48 ülkeden toplam 410 uluslararası yatırımcıyla sekiz dilde gerçekleştirdiği araştırmada, yatırımcıların yüzde 92.7'sinin gayrimenkullerini elinde tuttuğu, mülkiyet süresinin ise 5,7 yıl olduğu ortaya çıktı. Araştırmaya göre, yabancı yatırımcıların Türkiye'de geçirdikleri süre 2,8 ay/yıl, gayrimenkul sayısı ise 1,66 adet.

Türkiye ye yatırım yapan yabancıların yüzde 93 ü gayrimenkulünü elinde tutuyor!

GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, yabancılar global piyasalardaki olumsuzluklara rağmen Türkiye gayrimenkul piyasasına güvenle baktığını söylüyor. Akbal, araştırma ile literatürleri tarayarak bir dizi analizle ülke ve pazar dinamiklerini ve yatırımcı eğilimlerini görerek sektörün ve Türkiye'nin tanıtımına yön verecek stratejileri ve pazarları beklediklerini vurguladı.

 

100 bin doların üzerinde gayrimenkul alan yabancıya, 5 senelik ikamet izni verilsin!


Geri Dön