27 / 04 / 2024

Türkler Koh Rong Adası’nın yeni sahibi oldu!

Türkler Koh Rong Adası’nın yeni sahibi oldu!

Türkler, Kamboçya’daki Koh Rong Adası’nın yeni sahibi oldu. Bölgede ulaşımdan işletmelere kadar her şeyle Türkler ilgilendi. 7 bin 900 kilometre uzaklıkta bulunan yer ‘Türk adası’ olarak biliniyor.



Çılgın Türkler, Kamboçya'nın güneybatısında bulunan Koh Rong Adası'nı ele geçirdi. Türkiye'den 7 bin 900 kilometre uzaklıkta yer alan adaya birçok Türk yerleşti. 

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre, Türk rüzgarının estiği Koh Rong Adası'nda ulaşımdan işletmelere kadar her şeyle Türkler ilgilendi. Türkler'in yerleşmesiyle birlikte geleneksel lezzetler de adaya girdi. Adada, lahmacundan, menemene, baklavadan sütlaca kadar Türk mutfağına özgü lezzetleri bulabilirsiniz.

Türkler Koh Rong Adası’nın yeni sahibi oldu!

Artan Türk nüfusu ve adadaki her şeyin Türk kültürünü yansıtması Koh Rong'u "Türk adası" yaptı. Fransa, Bulgaristan ve ABD gibi ülkelerin Survivor yarışmalarının çekildiği 'Türk adası', turizmin cazibe merkezlerinden biri oldı. "Türk adasında", günde 10 dolar gibi uygun bir rakamla karnınızı doyurabilirsiniz.

Türk adası olarak bilinen Koh Rong'a gitmek için öncelikle Türk Hava Yolları'nın direkt seferiyle Phnom Penh şehrine uçmalısınız. Körfezde bulunan Sihanoukville kentine gidip oradan da SpeedFerry adı verilen botlarla Koh Rong'a geçebilirsiniz.

Türkler Koh Rong Adası’nın yeni sahibi oldu!


Geri Dön