25 / 04 / 2024

Turkmall, 2014'de Anadolu'da 5 AVM daha açıyor!

Turkmall, 2014'de Anadolu'da 5 AVM daha açıyor!

Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul geliştirme şirketlerinden Turkmall 2014 yılında Anadolu’nun 5 ayrı kentinde toplam 210 milyon Euro yatırım değerine sahip 5 alışveriş merkezinin açılışını gerçekleştiriyor...




Turkmall,  2014’de Anadolu’da 210 milyon Euro’luk yatırımla 5 AVM daha açıyor.

Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul geliştirme şirketlerinden Turkmall 2014 yılında Anadolu’nun 5 ayrı kentinde toplam 210 milyon Euro  yatırım değerine sahip 5 alışveriş merkezinin açılışını gerçekleştiriyor.

 

Son yıllarda alışveriş merkezi yatırımlarını Anadolu şehirlerine kaydıran Turkmall, 2014 hedefleri arasında yer alan Novada Tokat Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ni 30 Nisan tarihinde sonunda açtı. Tokat’ın ardından Akhisar,  Konya ve Edremit’te Novada markasıyla Çanakkale’de ise Troy Park ismiyle birer alışveriş merkezi daha hayata geçirecek olan Turkmall’un önümüzdeki 2014 yılı  yatırımlarının toplamı 210 milyon Euro.

1992’den bu yana 6 milyon metrekare inşaat alanı ve 3 milyon metrekare kiralanabilir alana sahip 80’den fazla alışveriş merkezi geliştiren ve 50’den fazla alışveriş merkezini tamamlayan Turkmall, Anadolu’nun yalnız büyük kentlerinde değil, nüfusu 150-200 bine ulaşan gelişmiş ilçelerde de yatırım yapıyor.


30.000 metrekarelik kiralanabilir alana sahip 60 milyon Euro değerindeki Novada Tokat’ı geçtiğimiz günlerde hizmete açan Turkmall Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu 2014 yılı programlarını şöyle açıklıyor:

“Önümüzdeki dönem yatırımlar daha çok alışveriş merkezi bulunmayan Anadolu şehirlerine kayacak. Sadece iller değil, büyük ve gelişmiş ilçelerde de yatırımlar hızlanacak. 150-200 bin nüfuslu il ya da ilçeler, alışveriş merkezi yatırımcıları ve geliştiricileri açısından potansiyel bölgeler olarak değerlendirilecek. Bu bölgelerde doğru fizibilite ve doğru proje hazırlandığında yatırım riskinin oldukça düşük olduğunu söyleyebilirim”

 

Büyük kentlerin aksine Anadolu’nun pek çok kentinde AVM’lerin önemli bir sosyal ve kültürel ihtiyaca cevap verdiğini söyleyen Eyüboğlu, “30 Nisan tarihinde Tokat’ın ilk Avm’sinin açılışını gerçekleştirdik. 2014 yılında açmayı planladığımız ilk Novada projesini  hayata geçirirken aynı zamanda  ilk haftada son derece isabetli bir yatırım yaptığımızı da gördük. Sadece Tokat değil çevre illerin de yoğun ilgi gösterdiği Novada Tokat şehir nüfusunun tamamını açılış haftasında ağırladı. İlk 6 günde yaklaşık 360.000 ziyaretçi Novada Tokat’ı gezdi” diyor.

Anadolu’ya 2 milyar Euro’luk yatırım Turkmall’un yatırımları arasında Anadolu kentlerinin önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Eyüboğlu bugüne kadar yaptıkları 5 milyar Euro’luk AVM yatırımının 2 milyar Euro’sunu Anadolu kentlerine yaptıklarını ve Anadolu kentlerine yatırımı sürdüreceklerini söylüyor.


Geri Dön