24 / 04 / 2024

Türkmenistan'da en büyük havaalanı hizmete açıldı!

Türkmenistan'da en büyük havaalanı hizmete açıldı!

Türkmenistan'da en büyük hava alanı hizmete açıldı. Toplam 2 milyar 253 milyon dolara mal olan hava alanı Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangııli Berdimuhamedov tarafından hizmete açıldı.



Türk şirketi Polimeks tarafından başkent Aşkabat'ta inşaa edilen Türkmenistan'ın en büyük havaalanı törenle hizmete açıldı.Toplam 2 milyar 253 milyon dolara mal olan havaalanı Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangııli Berdimuhamedov tarafından açıldı. 14 bin metrekare alana inşa edilen 2. yolcu terminali saatte bin 200 yolcuya hizmet verecek. Söz konusu terminalde iç hat, CİP. dış hat seferleri yapılacak. 


Törende kısa bir konuşma yapan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, yürüttükleri açık kapılar siyaseti çerçevesinde ticari ve ekonomik ilişkilere daha fazla önem verdiklerini söyledi. Ülkesinde sivil havacılık sektörünün kalkınması için 20122030 yılları kapsayan bir kalkınma programının hazırlandığını söyleyen Berdimuhamedov, bu kapsamda yapımına başlanan Aşkabat Uluslararası Havaalanı projesinin iki etapta inşa edileceğini kaydetti. Türkmen lider, yeni havaalanının ana terminalinin yapımına kadar 2. terminalin yolculara hizmet edeceğini belirtti. 


Ekonomi ve Politika'da Olay


Geri Dön