25 / 04 / 2024

Turlara ilgi gösteren tatilcilerin tercihi kayak merkezleri oldu!

Turlara ilgi gösteren tatilcilerin tercihi kayak merkezleri oldu!

Yaza kadar uzun bir tatil fırsatının bulunmaması tüketicileri yılbaşı tatilini hafta sonu ile birleştirerek 5 güne çıkarmaya itti. Turlara yoğun ilgi gösteren tatilcilerin yurtiçindeki ilk tercihi kayak merkezleri oldu.



Palandöken gibi kış noktaları önemli derecede tatilci çekerken. Sapanca, Abant, Afyon ile oteller bölgesi olarak bilinen Antalya ve Kıbrıs'ta da gecelik kişi başı fiyatı 150 ile 450 lira arasındaki konserli tatil programları ilgi gördü. 

Hafta ortasına gelen yılbaşı tatili, tüketicilere 5 günlük mola fırsatı yarattı. Yaz dönemine kadar uzun bir tatil fırsatı bulunmadığını göz önüne alan tüketiciler, perşembe gününe denk gelen yılbaşı tatiline cuma gününü de ekleyerek 5 günlük mola elde etti. Tatilciler tur paketlerine de yoğun ilgi gösterdi. Programa karar vermeyenler için ise erken rezervasyon fırsatı hafta sonuna kadar devam ediyor. 

Yılbaşına yurtiçinde girmek isteyenlerin ilk tercihleri dağlardaki tatil noktaları oldu. Buna göre Uludağ, Kartalkaya, ROMA VE PARİS TERCİH EDİLDİ Yurtdışındaki tercihler ise Türklerin klasik destinasyonları Roma, Venedik, Barcelona, Paris oldu. Bu turlar ortalama 400 Euro'dan başlayan fiyatlara satılıyor. 

Ancak bununla birlikte daha uzun tatil almaya başarabilenler New York ve Uzakdoğu turlarına da yöneldiler. 


2015'TE TATİLLER BİRLEŞECEK 

2015 yılında bayram tatillerini uzatmak mümkün hale gelebilir. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı perşembe gününe, 1 Mayıs İşçi Bayramı cuma gününe denk gelirken ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı da salı günü kutlanacak. Birer gün izin alınması halinde bu bayramları 4'er güne uzatmak mümkün olacak. Öte yandan Ramazan Bayramı'nın ilk günü cumaya Kurban Bayramı'nın ilk günü ise perşembeye denk gelecek. Bu tatilller hafta sonu ile birleşecek. 


YAZ FİYATLARI GEÇEN YILLA AYNI KALDI 

Tatil fiyatlarını yarı yarıya indiren erken rezervasyon sistemi, yılbaşı paketleri için sona yaklaşsa da yaz dönemine yönelik son hızıyla devam ediyor. Yüzde 50'ye varan fiyat indirimiyle erken rezervasyon kampanyalarına başlayan tur firmalarının hâlâ 2013 fiyatlarını uyguladığı dikkat çekiyor. Turizm sektörü yetkililerine göre, Rusya, Hollanda ve Belçika gibi ülkelerden gelen talepteki düşüş nedeniyle oteller, Türk Lirası bazında maliyetlerinin artmasına rağmen fiyatlarını yükseltmedi. 

Habertürk


Geri Dön