19 / 04 / 2024

Turyap arabuluculu ofisler kiralayacak!

Turyap arabuluculu ofisler kiralayacak!

Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi (TAM) Çözüm Merkezi’ni İstanbul Kağıthane’de açan Turyap yeni merkezinde arabulucularla bir araya gelip ofis kiralayacak.



İstanbul'da arabulucuların, avukatların ve hukuki uyuşmazlıklarını çözüme kavuşturmak isteyenler için ihtiyaçları karşılayacak çözüm merkezi açıldı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; ‘Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi (TAM) Çözüm Merkezi’ni İstanbul Kağıthane’de kuran Turyap, arabulucularla tarafları bir araya getirecek. Turyap, merkezde ofis kiralaması yapacak. Ofis, sanal ofis, toplantı salonu kiralama fırsatı sunulan 1600 metrekarelik alanda değerleme, tahkim, tapu, eğitim araştırma, müzayede gibi destek hizmetler de verilecek. İhtilafa konu gayrimenkul ise uzlaşma sonrası yine Turyap tarafından açık arttırma usulüyle satılacak.

YENİ MERKEZLER YOLDA

2016'dan beri bu proje üzerinde çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Turyap Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay, “Türkiye’de aileler ve ortaklar arasında mal paylaşımı ile ilgili çok sayıda sorun yaşanıyor. Mirasın paylaşılamaması, boşanma sonrası malın mülkün paylaşılamaması, ortaklık sonrası paylaşım sorunları ve nihayetinde bankaların borçlunun borcundan dolayı malı paraya çevirme süreçlerinde ne kadar sıkıntıların yaşandığını hepimiz biliyoruz. Bunların başında hırgür olan aile bireyleri, mirasçılar, 3-5 senenin sonunda düşman haline geliyor ve bu süreçte mal murdar oluyor. Biz dedik ki 34 yıllık birikimimizle bu sorunun çözümüne ne katkı sağlayabiliriz? Biz arabuluculuk yapmıyoruz, onlara mekansal hizmet ve sonrasında satış desteği veriyoruz. İlk adımı İstanbul’da attık, ilerleyen dönemde Türkiye’nin diğer illerinde de çözüm merkezleri kuracağız. Mahkeme sürecinde ortalama 1.5 yılı bulan bilirkişi raporları 9 günde teslim edilecek. Uyuşmazlıklar 90 günde çözülecek” dedi.

 Turyap arabuluculu ofisler kiralayacak!

TAM Çözüm Merkezi İcra Kurulu Üyesi Pınar Massena ise TAM Çözüm Merkezi’nin bin 600 metrekare alana sahip olacağını, 16 toplantı salonu ve hazır ofis, 3 eğitim salonu, bir seminer salonu, 10 adet hazır ofis ile 70 kişilik açık alanlar olmak üzere toplam 300 kişiye hizmet vereceğini açıkladı.


Geri Dön