25 / 04 / 2024

Turyapı Foresta markasını Datçaya taşıyor!

Turyapı Foresta markasını Datçaya taşıyor!

Turyapı Foresta markasını Datça'ya taşıyor. Datça'da hayata geçirilecek olan Foresta Datça projesi kışa doğru satışa çıkacak. Türkiye'de bir ilk olan uygulama ile Foresta Datça projesi tüketicilerle birlikte geliştirilecek...



Turyapı, İstanbul Sarıyer'de hayata geçirdiği Foresta Sarıyer markasını şimdi de Datça'ya taşıyor. Kışa doğru satışa sunulması planlanan Foresta Datça projesi tüketicilerden gelen talepler doğrultusunda şekillenecek. 


Projeyi tüketicilerle birlikte üretecek

Türkiye'de bir ilk olduğu iddia edilen sistem ile firma projeyi tüketici ile birlikte geliştirilecek. İnternet üzerinden müşterilerle buluşacak olan anket soruları 1 ay yayında kalacak. 1 ay sonrasında tüketicilerden gelen talepler doğrultusuna Foresta Datça projesi şekillenecek. 


Denize 300 metre mesafede konumlanacak

Toplam 46 dönüm alan üzerinde yükselecek olan Foresta Datça projesi yaklaşık 100 bağımsız birimden oluşacak.Konut tiplerinin müşterilerden gelen talep doğrultusunda şekilleneceği proje, denize ise 300 metre mesafede konumlanacak. 


Metrekaresi  3 bin 500 TL

Sadece yaz  değil 4 mevsim yaşanabilecek şekilde dizayn edilecek Foresta Datça projesinde metrare birim fiyatları ise 3 bin 500 TL ile 5 bin 500 TL arasında değişiyor. 


Tatil için gitti 40 milyon TL'lik yatırım kararı ile döndü

Datça'ya tatil için gittiği sırada yatırım yapma kararı verdiğini belirten Turyapı Yönetim Kurulu Üyesi Atakan Turpçu, Foresta Datça projesinin toplam yatırım maliyetinin 40 milyon TL civarında olacağını belirtti. Anketlerden gelen sonuçlar doğrultusunda projeye start vereceklerini açıklayan Turpçu, kışa doğru resmi satışların başlayacağını ifade etti. Turpçu, 24 ay sonra konut teslimlerini de yapacaklarını söyledi. 


Yeniden Ankara'ya yönelebiliriz

Datça'nın yanı sıra İstanbul'da yatırımlarına devam edeceklerinin altını çizen Turpçu, "İstanbul'da yatırımlarımız sürecek. Anadolu Yakası'nda kentsel dönüşüm projeleri ile ilgileniyoruz. Yine Ankara'ya yeniden dönüş yapabiliriz. Ankara'daki pazarın büyüklüğü yüzde 14. Daha az rekabetin olduğu bu ortamda biz de yüzde 14'lük dilimden pay almak isteriz" dedi.


Kuzey Irak'a ofis

Kuzey Irak'ta da ofis açtıklarını vurgulayan Turpçu, "Orada işler biraz karışık. Bir kaç ihaleye girdik ama iyi sonuçlar aldık diyemeyiz. Verdiğimiz rakamlar yüksek geliyor. 6 ay daha orada kalacağız.6 ayıns sonunda orada devam edip etmeyeceğimize karar vereceğiz" şeklinde konuştu. 


Emlak Konut'a kendimizi ispat etmemiz için iyi bir fırsat

Şu anda üzerinde çalıştıkları 2 tane taahhüt işi olduğunu belirten Turpçu, bunlardan birinin de Emlak Konut'un genel müdürlük binası olduğunu açıkladı. Turpçu, "Eğer bu projede kendimizi ispat edersek belki ilerleyen dönemlerde Emlak Konut ile birlikte büyük bir projede partner olabiliriz" dedi. 


 Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön