27 / 04 / 2024

Tutuklu havalimanı işçilerinden 6'sı tahliye edildi!

Tutuklu havalimanı işçilerinden 6'sı tahliye edildi!

İstanbul Yeni Havalimanı inşaatında kötü çalışma koşullarının düzeltilmesi talebiyle eylem yaptıkları için tutuklanan 33 işçiden 6'sı tahliye edildi...



İstanbul Yeni Havalimanı inşaatında kötü çalışma koşullarının düzeltilmesi talebiyle eylem yaptıkları için tutuklanan 33 işçiden 6'sının tahliye edildiği bildirildi.

Sputnik News'te yer alan habere göre; çalışma koşullarının düzeltilmesi için 'Köle değiliz' diyerek eylem yaptıkları için tutuklanan 3. havalimanı işçilerinden 6'sı Gaziosmanpaşa 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tahliye edildi.

Tutuklu havalimanı işçilerinden 6 sı tahliye edildi!

Tutuklu havalimanı işçilerinden 6 sı tahliye edildi!

İnşaat-İş Sendikası'nın Twitter'dan duyurduğu açıklamada, "Kesin olarak 6 arkadaşımızın serbest bırakıldığını teyit ettik. Adli kontrol ile bırakılan bu arkadaşlarımızın isimleri: Bilal Topçu, Birkan Topçu, Hasan Çetin, Mehmet Celal Demir, Musa Karakuş ve Selami Sarıbuğa" denildi.

3. havalimanı inşaatında çalışan işçiler, kötü çalışma koşulları ve iş güvenliği sebebiyle 14 Eylül'de eyleme başlamıştı. 15 Eylül'de işçilerin kaldığı yatakhanelere sabaha karşı baskın yapan jandarma yüzlerce işçiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan işçilerden 33'ü tutuklanmıştı.

 

3. havalimanı inşaatında 6 işçi daha tutuklandı!
 


Geri Dön