27 / 04 / 2024

Tuzla'ya ay yıldız şeklinde tesis yapılıyor

Tuzla'ya ay yıldız şeklinde tesis yapılıyor

Tuzla Belediyesi'nin ay yıldız şeklinde yaptırdığı sosyal tesis Google Earth'ten de Ay-Yıldız şeklinde görünecek



Tuzla, beş yıldız konforunda dev bir sosyal tesise kavuşuyor. Üstelik bu yapı, İstanbul'daki benzerlerinden hayli farklı. Tesis, aynı zamanda Google Earth'ten Ay-Yıldız şeklinde görünen tek yapı olarak dikkat çekiyor. Tuzlalıların hafta sonlarını aileleriyle huzur içerisinde geçirebilecekleri Tuzla Belediyesi Sosyal Tesisleri, hızla tamamlanıyor.

HAZİRANDA BİTİYOR
Cami Mahallesi'nde yapımına 2009 yılında başlanan 2 bin 200 metrekare kapalı alana kurulu tesis, haziran ayı sonunda tamamlanacak. Ay-Yıldız şeklinde tasarlanan kompleks içerisinde, 120 metrekarelik restoran, kafeterya, konferans salonu, spor salonu, yürüyüş parkurları ve nikah salonu yer alacak. Daha önce öğretmen evi olarak yapılması planlanan ancak Hazine zararına neden olduğu gerekçesiyle Milli Emlak tarafından Tuzla Belediyesi'ne devredilen tesis, artık tüm Tuzlalılara hizmet verecek. Tuzlaklar, tesisi nişan, düğün, nikah ve sünnet gibi özel günlerinde ücretsiz olarak kullanabilecek.

SAHİL HALKA AÇILIYOR
Tuzla'nın bir sahil ilçesi olmasına rağmen büyük bir sosyal tesisi olmadığını belirten Belediye Başkanı Dr. Sadi Yazıcı, bu projeyle önemli bir eksikliğin giderileceğini söyledi.
Sosyal tesis tamamlandığında Tuzlalıların hafta sonlarını burada değerlendireceğini belirten Başkan Yazıcı, şöyle devam etti:
"Maalesef 25 km uzunluğunda bir sahili olan Tuzla'da, halkın toplu olarak yararlanabileceği bir tesisi bulunmuyor. Belediye olarak sahilleri halkın hizmetine açmaya kararlıyız. Vatandaş ailesiyle birlikte bu tesislere gelecek, sporunu, yürüyüşünü yapacak, yemeğini yiyip sonra da huzur içerisinde evine gidecek."
Habertürk

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Tuzla'ya ay yıldızlı tesis geliyor
Tuzla Belediyesi 5 yıldızlı otel konforuna sahip ay yıldızlı sosya tesisi bu yaz bitirecek

Tuzla Belediyesi, ay yıldızlı tesis için kolları sıvadı. Haziran sonunda hizmete girecek 2 bin 200 metrekare kapalı alana kurulu Tuzla Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde nişan, düğün, nikah ve sünnet gibi özel günlerde ücret alınmayacak. Ay-yıldız şeklinde tasarlanan kompleks içerisinde 120 metrekarelik restaurant, kafeterya, konferans salonu, spor salonu, yürüyüş parkurları ve nikah salonu yer alacak. Tuzla'nın bir sahil kenti olmasına rağmen büyük bir sosyal tesisi olmadığını söyleyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, söz konusu projeyle bu eksikliğin giderileceğini ifade etti. Yazıcı, "25 km uzunluğunda bir sahili olan Tuzla'da, halkın toplu olarak yararlanabileceği bir tesis yoktu. Belediye olarak sahilleri halkın hizmetine açmaya kararlıyız" dedi.
Gül Çelikkol


Geri Dön