25 / 04 / 2024

Tuzluçayır'daki cami-cemevi projesinin durdurma davası reddedildi!

Tuzluçayır'daki cami-cemevi projesinin durdurma davası reddedildi!

Birgün Gazetesi'nde bugün yayınlanan habere göre; Ankara Tuzluçayır'da yayılması planlanan cami-cemevi projesine karşı açılan yürütmeyi durdurma davası reddedildi. Mahkeme gerekçe olarak kültürel tesis savunmasını kabul etti.



Tuzluçayır'da Fethullah Gülen ve İzzettin Doğan işbirliği ile yapılan ve inşaat çalışmaları devam eden Cami-Cemevi projesine karşı açılan yürütmeyi durdurma davası reddedildi. Mahkeme gerekçe olarak kültürel tesis savunmasını kabul etti. Tuzluçayır'da projeye karşı halk günlerce direnmişti. 

Tuzluçayır sakini Yüksek Akçan'ın yapı ruhsatının iptali ve yürütmenin durdurulması talepleriyle açtığı davayı değerlendiren  Ankara  7. İdare Mahkemesi, Mamak Belediyesi'nin "Mamak Belediyesi'nin Kültürel Tesis Alaıiı" savunması doğrultusunda taleplerin reddine karar verdi. Mahkeme kararında "İdari mahkemelerin idari işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması şartlarının birlikte gerçekleştirilmesi durumunda yürütmeyi durdurma verilir" gerekçesini sundu. Mamak Belediyesi ise savunması ile projeye nasıl bir kılıf hazırlandığını gözler önüne serdi. İmar Kanunu'nun maddelerini peş peşe sıralayan belediye, mevzuata uygun hazırlandığını söylediği imar planında projenin "Kültürel Tesis Alanı" olduğunu öne sürdü. Savunmada yapı ruhsatının Hacı Bektaşi Veli Kültür Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı'na ait olduğu, mimari projenin de Gençfik ve Kültür Merkezi olarak hayata geçirildiğini iddia etti. 

Tuzluçayır'da inşaatı süren Cami-Cemevi'nin açılışını Tuzluçayır halkı ve Cem Vakfı haricindeki alevi dernekleri protesto etmiş, polis halka şiddetli şekilde saldırmıştı, yüzlerce kişi yaralanmıştı.


Birgün Gazetesi


Geri Dön