26 / 04 / 2024

UCLG ve Avrupa Birliği artık stratejik ortak!

UCLG ve Avrupa Birliği artık stratejik ortak!

Dünya Başkanlığı’nı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ’ın yaptığı Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) ile Avrupa Birliği artık stratejik ortak oldu




Dünya Başkanlığı’nı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yaptığı Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) ile Avrupa Birliği artık stratejik ortak…


Törende konuşan Topbaş,  “UCLG Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak aranızdayım. Bundan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Bugün hepimiz için özel bir gün.  Sadece bu salonda bulunan katılımcılar ve temsil ettiğimiz üyeler için değil, aynı zamanda Dünya’daki bütün yerel ve bölgesel yönetimler ile için önemli. Avrupa Birliği ile ilişkilerimizde uzun bir yol kat ettik.  Bunu daha da ileri noktalara taşıyacağız. Bugün imzalayacağımız stratejik ortaklık bunun bir göstergesi.” dedi.


 Yerel ve bölgesel yönetimler, insanlık ve dünya için son derece önemli diyen Başkan Topbaş; “Anlaşmanın “Sürdürülebilir Kalkınma” konusunda önemli bir açılım desteği verecek, küresel sorunlara üreteceğimiz çözümlere destek unsuru olacak ve uluslararası politika süreçleri için sağlam bir işbirliği ortamı hazırlayacaktır.” ifadelerini kullandı.


İmza Töreni’ne İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve UCLG Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra, Fernando Frutuouso de MELO (Avrupa Komisyonu Kalkınma ve İşbirliği Genel Müdürü), Neven  MİMİCA ( Uluslararası İşbirliği ve Kalkınma Komiseri), Anne Hidalgo ( Paris Belediye Başkanı ve UCLG Eş başkanı), Khalifa Saal (Dakar Belediye Başkanı) ve Annemaria Jorristma Lebbink (Almera Belediye Başkanı) da katıldı.


Avrupa Komisyonu, 5 Milyon Euroluk hibeyi, UCLG Teşkilatına  Avrupa Komisyonu İşletme Hibeleri Programı” uyarınca Avrupa Birliği’nin insan hakları, eşitlik, kalkınma gibi ana hedefleri ile aynı doğrultuda yaptığı çalışmalar nedeniyle veriyor. Başkan Kadir Topbaş’ın yoğun girişimleri ve UCLG’deki aktif çalışmaları bu kredinin alınmasında önemli rol oynadı. Hibe kredi UCLG’ye garanti istenmeksizin verildi. Bu durumun AB’nin UCLG’ye duyduğu güvenin göstergesi olduğu belirtiliyor.



İBB




Geri Dön