29 / 03 / 2024

Ücret dengesizliği kalkıyor! Maaşlar en az 1150 lira artacak!

Ücret dengesizliği kalkıyor! Maaşlar en az 1150 lira artacak!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelecek 3600 ek gösterge yönetmeliği ile kademeler arası ücret dengesizliği giderilecek, kariyer mesleklerinde 600 puanlık artış sağlanacak.



Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelecek 3600 ek gösterge yönetmeliği ile kademeler arası ücret dengesizliği giderilecek, kariyer mesleklerinde 600 puanlık artış sağlanacak. Yeni düzenleme ile birlikte hizmeti 25 yıl olan öğretmen, polis, din görevlisinin emekli aylığındaki artış en az 1150 lira, emekli ikramiyesi de yaklaşık 37 bin lira artacak.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kaymakam emrindeki memurlardan düşük ücret almayacak" çağrısı bu yıl hayat buluyor. En geç Mayıs-Haziran aylarında Meclis'e gelecek 3600 ek göstergenin düzenlenmesi ile kıdemler arasındaki ücret dengesizliği ortadan kaldırılacak ve kariyer mesleklerinde 600 puanlık artış sağlanacaktır. Daire başkanı, genel müdür yardımcısı gibi müdürlerin altındaki personelden düşük ücret alınarak emekliliklerinde önemli ölçüde maaş düşüşü engellenmiş olacaktır.

Ücret dengesizliği kalkıyor! Maaşlar en az 1150 lira artacak!

Yeni düzenlemeyle hizmet süresi 25 yıl olan öğretmen, polis, din görevlisinin emekli aylığındaki artış en az 1150 lira, emekli ikramiyesi de yaklaşık 37 bin lira artacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan milyonlarca memuru ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin açıklama geldi.İşte o açıklama...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön