17 / 04 / 2024

Üçüncü sıraya yükselerek tam 160 ülkeyi besledik! Türkiye’den makarna ihracatında rekor!

Üçüncü sıraya yükselerek tam 160 ülkeyi besledik! Türkiye’den makarna ihracatında rekor!

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Aykut Göymen, Türkiye’den makarna ihracatında rekor kırıldığını söyledi. İşte detaylar…



Türk makarnasına olan talebin sürekli arttığını ifade eden Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Başkanı Aykut Göymen, "Dünya artık Türk makarnasının kalitesi ve lezzetini biliyor. Türkiye geçen yıl 160 ülkeye makarna gönderdi” dedi. Göymen, “2021’de 1 milyon 364 bin 547 ton makarna ihracatına karşılık 777 milyon 947 bin dolar gelir elde etmiştik” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl ise sektörde değer anlamında önemli kazanç sağlandığına dikkat çeken Göymen, miktarda küçük bir düşüş yaşandığını ancak değer anlamında Türk makarna sanayicilerinin ihracatlarını yüzde 24,3 yükselttiği dile getirdi. Göymen, en fazla ihracatı ise Venezuela, Somali ve Benin'e yaptığını aktardı.

HEDEF 1,5 MİLYON TON İHRACATA YÜKSELDİ

Üçüncü sıraya yükselerek tam 160 ülkeyi besledik! Türkiye’den makarna ihracatında rekor!

Türk makarna sanayisinin, bu alanda marka olan İtalya ile rekabet içerisinde olduğunu dile getiren Göymen, sektörün yaklaşık 40 bin kişiye istihdam sağladığını ifade etti. Başkan Göymen şöyle konuştu: “Türk makarnalarının tercih edilmesinin en temel noktaları, dinamik ve yeni teknolojiyle donatılmış işletmeleri, lojistik olarak rakip olan ülkelere göre daha stratejik konumda bulunması.”

Tarım Kredi market yine yaptı yapacağını! Un, makarna, çay, beyaz peynir de 'yok artık' dedirten fiyatlar: Çantasını alan koştu!

A101'de sepet dolduracak indirimler! 900 gr peynir 89 TL, bonfile 68 TL, makarna 11 TL! A101 12 Ocak 2023 fiyat listesi

Migros çılgın kampanyasını duyurdu! Yüzde 30'a varan indirim! Ayçiçek yağı, makarna, salça! 16 Kasım 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön