25 / 04 / 2024

Ufuk Uyan: Konut, araç ve ihtiyaç finansman oranlarında indirime gittik!

Ufuk Uyan: Konut, araç ve ihtiyaç finansman oranlarında indirime gittik!

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan yaptığı açıklamada "Reel ekonomiye destek olmak ve bireylerin finansmana ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla konut, araç ve ihtiyaç finansman oranlarında indirime gittik" dedi.



Yenilikçi ürün ve hizmetleriyle dikkati çeken Kuveyt Türk, 2020'nin ilk yarısına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 25 artışla 754 milyon lira net kar elde eden Kuveyt Türk, istikrarlı büyümesini sürdürdü. Toplanan fon büyüklüğünü 2019 yılı sonuna göre yüzde 22 artışla 104,4 milyar liraya çıkaran Kuveyt Türk, kullandırılan fon büyüklüğünü ise yüzde 21,2 artışla 70,2 milyar liraya ulaştırdı.

Öz varlıklarını 8 milyar lira, aktif büyüklüğünü ise 134 milyar liraya yükselten Kuveyt Türk, aktif büyük açısından katılım finans kuruluşları arasında ilk sıradaki yerini sağlamlaştırdı.


- "Hayallerini Erteleme Türkiye kampanyasına dahil olduk"

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere yetkili kurumların tavsiyeleri doğrultusunda hem çalışanların hem de müşterilerin sağlığını önceleyerek her türlü önlemi aldıklarını söyledi.

Türkiye'de ilk vakanın 10 Mart tarihinden görülmesinden sonra bireysel ve tüzel müşterilere yönelik destek paketi hazırlayıp 24 Mart tarihinde hayata geçirdiklerini aktaran Uyan, şöyle konuştu:

"Müşterilerimizin taleplerini hızlıca değerlendirip hiçbir kar payı veya masraf almadan finansman ödemelerini erteledik. Mevcut ödeme tablosuna göre daha esnek bir vade yapısı talep eden müşterilerimizin de finansmanlarını yeniden yapılandırdık. Koronavirüsle mücadele yılın ikinci çeyreğinde hızlandı. Bu dönemde de reel ekonomiye destek olmak için hızla harekete geçen kuruluşlardan biri olduk.

Reel ekonomiye destek olmak ve bireylerin finansmana ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla konut, araç ve ihtiyaç finansman oranlarında indirime gittik. Ev sahibi olmak isteyen bireylere, konut sektörüne ve ülke ekonomisine katkı sunmak amacıyla Emlak Konut GYO ile anlaşma imzalayarak anlaşmalı projelerde Hayallerini Erteleme Türkiye kampanyasına dahil olduk. Bu kapsamda müşterilerimize yüzde 10 indirim ve ilk 24 ayı ödemesiz olmak üzere 180 aya varan vade imkanından yararlanma imkanı sunduk."

 

100 bin TL'lik konut kredisinin taksitleri ne oldu?


Geri Dön