25 / 04 / 2024

Uğur Dumankaya: 9 ayda 800 konut sattık!

Uğur Dumankaya: 9 ayda 800 konut sattık!

İnşaat sektörünün öne çıkan oyuncularından Dumankaya İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, yılın ilk 9 ayında 802 konut sattıklarını açıkladı.Uğur Dumankaya, Dumankya şirketinin hedeflediği ciroya ulaşamadığını söyledi.



İnşaat sektörünün öne çıkan oyuncularından Dumankaya İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, yılın ilk 9 ayında 802 konut sattıklarını açıkladı.


Bu sene sertleşen siyaset, komşu ülkelerdeki gelişmeler ve kredi faizlerindeki yükseliş sebebiyle gayrimenkul sektörünün kaybettiğini belirten Dumankaya, şirketinin de hedeflediği ciroya ulaşamadığını söyledi. Şirket geçen yıl 1.403 adet konut satmıştı. 2013’ün ilk 9 ayındaki satış ise 1.055 adet olarak gerçekleşmişti. Bu seneki ilk 9 ay, 2013’e göre 250 adet daha az konut satan şirketin geçen yıl 402 milyon lira olan cirosunun yıl sonunda 475 milyon liraya ulaşacağı öngörülüyor. Sektördeki kan kaybetmede özellikle sektörel düzenlemelerin olmayışının etkisi bulunduğunu kaydeden Dumankaya, “Mesela siz bir anda parayı bulup 10 bin konut yapmak isteyebilirsiniz. Buna bir mani yok. Oysa bu, hem sektörü, hem denetimleri, hem de iş güvenliğini riske eden bir durum. Mevzuatlar daha etkili hale getirilmeli.” açıklamasında bulundu.


Kazancın birinci lig olduğu sektörde şartların ikinci lig sınıfında olduğunu kaydeden Üst Yönetici Dumankaya, “Kritik sektörlere giriş kolay olmamalı. Halktan para toplamak kolay olmamalı. Haksız rekabet oluşturacak kriterler var. GYO’lara tanınan ayrıcalıklar gibi. Ayrıca kayıt içi şirketlerle kayıt dışı şirketler arasında avantaj farkı yok. Sıkıntı oluşturabilecek şirketlerle ilgili yaptırım ve kısıtlama yok.” dedi.


Tamamlanma sigortası gibi sonradan alınan tedbirlerin de şu an yok hükmünde olduğuna dikkat çeken Dumankaya, “Ayrıca Bakanlar Kurulu olaylara duygusal bakıyor. Hemen toplanıp karar alıyor. Öngöreceksiniz, realistik olacaksınız. Tedbirleri de takvime bağlamak gerek. GYO’lardan vergi avantajını bir anda çekmek yerine zamana yayarak yapmak daha makul olacaktır mesela. Nitekim haksız rekabet oluşturduğu gerçek.” dedi.


Zaman


Geri Dön