25 / 04 / 2024

Uğur Dumankaya: Mozambik ve Fildişi Sahili'nde yatırım yapacağız!

Uğur Dumankaya: Mozambik ve Fildişi Sahili'nde yatırım yapacağız!

Fanatik Gazetesi köşe yazarı Eylem Türk, spor dünyasında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Türk, Galatasaray'ın forma sponsoru Dumankaya İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya ile röportaj gerçekleştirdi. İşte o haber...



Yeni stratejileri gereği markalarını artık yurtdışına taşıyacaklarını söyleyen Uğur Dumankaya, “Almanya,İngiltere ile ilgili ciddi çalışmalarımız var. Afrika’da ise boş pazarlar var. Mozambik ve Fildişi Sahili’ni araştırıyoruz” dedi. Fildişi Sahili’nin, Drogba’nın memleketi olduğu için Galatasaray’ın bu ülkede çok iyi bilindiğini belirten Dumankaya, “Buradaki görüşmelerimize Galatasaray formasıyla gidiyoruz. Bu da çok olumlu bir etki yapıyor. Biz de bu ülkelerde her türlü yatırım olasılığını değerlendiriyoruz” diye konuştu. Satışlarının yüzde 25’ini yurtdışına yaptıklarını kaydeden Dumankaya, “Özellikle Körfez bölgesinden alıcılarımız var ve Galatasaray bu coğrafyada da çok iyi bilinen bir marka” dedi.


Galatasaray etkisi...


Gayrimenkul sektöründe artık kısa vadeli yabancı kaynaklarla yatırım yapmanın zorlaştığına dikkat çeken Dumankaya, “Sektör, finans sektörüyle birlikte hareket etmek durumunda. Ciddi fonlar, yabancı ortaklar bulması gerekiyor. Burada da Galatasaray sponsorluğu bize olumlu etki ediyor” diye anlattı. Göğüs sponsorluğu ile Türkiye’nin en değerli spor kulüplerinden birinin, formasındaki en değerli

yerine sponsor olduklarını hatırlatan Dumankaya, şöyle devam etti: “Bu markamız için büyük önem taşıyor. Nasıl bir katkı yaptı diye sorarsanız, Dumankaya’nın marka bilinirliğini süratle artırdı, diyebilirim. Bunu sponsorluktan sonra yaptırdığımız algı araştırmasından sonra çok net gördük” dedi.


3 yıllık anlaşma


Galatasaray Spor Kulübü ile yaptıkları anlaşmaya göre, Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı'nın, Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda oynayacağı maçlarda Dumankaya logolu formalarla sahalarda yer alacağını ifade eden Dumankaya, "İşbirliğimiz, 2015-2016 sezonundan itibaren 3 yıl boyunca, yani 20172018 sezon sonuna kadar devam edecek" dedi. 


‘Sponsorluktan pişman olmadık’


Ugür Dumankaya'nın, "Bu sezon saha içerisinde aldığı olumsuz sonuçlar nedeniyle, Galatasaray'a sponsor olduğunuz için pişmanlık duyuyor musunuz?” sorumuza yanıtı ise şöyle oldu: “Hayır hiç pişman olmadık. Biz bu sponsorlukla Türkiye’nin elit markalar ligine girdik. Zaten gayrimenkul sektörünün önde gelen firmalarından biriydik ama Türkiye’nin elit markalarından birisi değildik. Galatasaray bu lige adım atmamıza vesile oldu. Bunu,sponsorluk anlaşmasına daha imza atarken hissettim.''


‘Dumankaya da kimmiş?’


Bazı Galatasaray taraftarlarından sponsorlukla ilgili tepkiler de aldıklarını anlatan Uğur Dumankaya, şöyle devam etti: “Bir kısmından ‘kulübün, dünyanın en ünlü markalarıyla anlaşma yapmasını beklerken Dumankaya da kimmiş?’ gibi eleştiriler de duyduk. Kale arkasından gelen bir taraftar olarak, bunu normal karşılıyorum. Taraftarın takımı hep dünya markası olarak gördüğünü, bunu da Galatasaray’ı farklı kılan bir unsur olduğunu düşünüyorum. Dumankaya olarak biz özellikle kulübün büyüklüğünü biliyoruz ve bu büyüklüğe layık olmaya çalışacağız.”


‘Kardeşim Fenerli’


Hem gönülden sevdiği spor kulübüne hem de Türk futboluna katkıda bulunmak için sponsorluk anlaşmasına imza attıklarını belirten Uğur Dumankaya, şunları söyledi: “Kardeşim ise Fenerli. Biz, sporun bireysel ve toplumsal gelişime büyük katkısı olduğuna yürekten inanıyoruz. Bu anlaşma ile sporun gelişimine destek verirken, stratejik ortağımız Galatasaray’a da en üst düzeyde katkıda bulunmayı hedefliyoruz.”


Pascal ve Kadir süper taraftarını bekliyor


Türk Ekonomi Bankası (TEB), ‘WeAreTennis Fan Academy’ ile kendi tenis taraftarını yetiştirmeye hazırlanıyor. 18 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’de tenis rüzgârı estirecek olan TEB, dünyanın tenis izleyicisi yetiştiren ilk programı ‘WeAreTennis Fan Academy’ ile TEB BNP Paribas İstanbul Cup’da tenisseverleri coşturacak. WeAreTennis Fan Academy ile süper taraftar olmak isteyen tenisseverler fanacademyturkiye.com/akademi websitesi üzerinden kayıt olarak Kadir Çöpdemir ya da Pascal Nouma’nın takımını seçecek. “En çılgın”videoyu gönderen taraftarlar arasından en beğenilen ilk 100 videonun sahibi, 24 Nisan 2016’ta gerçekleşecek Fan Academy kampına katılma; Pascal Nouma ve Kadir Çöpdemir ile birlikte TEB BNP İstanbul Cup final maçını birlikte izleme ve tribün şovlarında yer alma şansı yakalayacak.


Arkas’ın rüzgarla imtihanı


Arkas Spor Klübü’nün yelken takımı ArkasSailing Team, CFM BAYK Kış Trofesi’nin beşinci ayağını birinci olarak tamamladı. 9-10 Nisan tarihlerinde yapılan yarışta, ArkasSailing Team, 49 tekne arasından başarıyla sıyrılarak birinci oldu. Bu yıl 15’incisi yapılan CFM BAYK Kış Trofesi’nde ARKAS Sailing Team; Serhat Altay,Tolga Yağlı, Onur Tok, Tuğrul Elbirler,Yiğit Çula, Serkan Yapan, Sergen Birincioğlu, Altuğ Şenermen, Tayfun Erey ve Fikret Oral’dan oluşan kadrosuyla yarışıyor. Flying Box teknesiyle IRC A-0 kategorisinde yarışan ArkasSailing Team, BAYK Kış Trofesi’ne 6 yıldır katılıyor. Kış trofesi her yıl olduğu gibi bu yıl da 7 ayaktan oluşacak ve 22 Mayıs 2016’da yapılacak ödül töreni ile de sona erecek.


Profesyoneller yarışıyor


Arkas takımının en önemli özelliklerinden birisi, ekip üyelerinin profesyonel yelkenci olması. ArkasSailingTeam’in kendi teknesi ile 2010 yılında BAYK Kış Trofesi birinciliği; 2011 yılında BAYK Kış Trofesi ikinciliği, Deniz Kuvvetleri Kupası üçüncülüğü, Uluslararası Marmaris Yarış Haftasında ikinciliği; 2012 yılında BAYK Kış Trofesi birinciliği, Çakabey Kupası birinciliği ve Deniz Kuvvetleri kupası ikinciliği bulunuyor.


Develer güreşti, Denizlispor kazandı


PTT 1. Lig takımlardan Denizlispor, geçtiğimiz günlerde ilginç bir etkinliğe imza attı... Denizlispor yararına düzenlenen bu organizasyonda futbolcular değil, develer yarıştı. Asbaşkan Mehmet Uz’un tertiplediği ve yaklaşık 20 bin kişi tarafından izlenen etkinlikte, çok sayıda deve kıyasıya güreşti. Kulübün Tanıtım ve Organizasyondan Sorumlu Asbaşkanı Mehmet Uz, beklediklerinden daha fazla ilgiyle karşılaştıklarını söyleyerek, “Denizli’de 43 yıldır deve güreşi yapılmamış. 43 yıl sonra bunun yapılmasında öncülük etmek benim için ayrı bir mutluluk oldu” diyor. Kulüp bu etkinliği, her yıl düzenlemeyi ve geleneksel bir festivale dönüştürmeyi hedefliyor.



Eylem TÜRK/Fanatik


Geri Dön