18 / 04 / 2024

Uğurlu Ailesi iki yeni gayrimenkul şirketi kurdu!

Uğurlu Ailesi iki yeni gayrimenkul şirketi kurdu!

 İsmail Hakkı Uğurlu, Konya ve Kuruçeşme isimli iki yeni gayrimenkul geliştirme şirketi kurdu



Ataköy 9. Kısım'da bulunan Atrium Alışveriş Merkezi'nin yüzde 51'lik hissesini satarak 3 şirket birden kuran İsmail Hakkı Uğurlu, Konya Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım AŞ ve Kuruçeşme Turizm ve Gayrimenkul Geliştirme ismiyle iki yeni şirket daha kurdu.

Kemankeş Mahallesi Rıhtım Caddesi No29/4 Uğurlu Han Karaköy adresinde ticarete atılan Konya Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım AŞ´nin yönetim kurulu başkanlığını İsmail Hakkı Uğurlu üstlenirken başkan yardımcılığını Arif Uğurlu, yönetim kurulu üyeliğini de Süheyla Uğurlu yürütecek. Şirketin kurucular arasında Nil Uğurlu ve Nur Uğurlu isimleri de yer aldı.

19 Ağustos 2010 tarihinde şirket ana sözleşmesi imzalanarak İTO´ya kaydı gerçekleştirilen Konya Gayrimenkul´ün 5 milyon 402 bin 418 TL sermayesi bulunuyor. Sermayenin 5milyon 269 bin 613 TL´lik en büyük pay İsmail Hakkı Uğurlu´ya aitken Süheyla ve Arif Uğurlu 29 bin 508´er TL´lik, Nil ve Nur Uğurlu´da 36 bin 894´er TL´lik sermaye paylar na sahip bulunuyor. Konya Gayrimenkul Geliştirme´nin kayıtlara geçen ayni sermaye olarak toplam 143 parselden oluşan bir milyon 604 bin 515 metrekare büyüklüğünde arsası da mevcut. Kuruçeşme Turizm ve Gayrimenkul Geliştirme şirketine de ayni sermaye olarak Kuruçeşme Korusu´nda 49 bin 883 metrekare arsa kondu.

Gayrimenkul hizmetleri gerçekleştirmek üzere yola çıkan Konya Gayrimenkul Geliştirme, kendine ait veya kiralanan gayrimenkulün kiraya verilmesi veya işletilmesinin yanı sıra arsa, arazi, mesken ve işyeri niteliğinde her türlü gayrimenkulün ve yerleşim biriminin kısmen veya tamamen projelendirilmesini de üstlenebilecek. Konya Gayrimenkul Geliştirme aynı zamanda parselasyon yapabilecek, gayrimenkullerin imar durumlarını çıkartabilecek.

Kuruçeşme ile işler çeşitleniyor

Uğurlu Ailesi Konya Gayrimenkul Yatırım Geliştirme şirketine ek olarak aynı gün ve aynı kurucu üyeler ile Kuruçeşme Turizm ve Gayrimenkul Geliştirme AŞ´yi de kurarak şirket portföyüne kattı. 50 bin TL sermaye ile kurulan Kuruçeşme Turizm ve Gayrimenkul Geliştirme ise ticari faaliyet olarak gayrimenkul işletmeciliği ve turizmcilik yapabilecek, kendine ait veya kiralanan gayrimenkulün kiraya verilmesi veya işletilmesini üstlenebilecek.
Kuruçeşme Turizm ve Gayrimenkul Geliştirme Şirketi ayrıca arsa, arazi mesken ve işyeri niteliğinde her türlü gayrimenkulün ve yerleşim biriminin kısmen veya tamamen projelendirebilecek. Parselasyon yapma yetkisi bulunan şirket, ana sözleşmede yer alan diğer işleri de gerçekleştirebilecek.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön