20 / 04 / 2024

Ukrayna'da kripto paralar yasal hale geldi!

Ukrayna'da kripto paralar yasal hale geldi!

Rusya ve Avrupa arasına sıkışan Ukrayna, son zamanların gündem konuları arasında yer alan kripto paraları yasal hale getiren 5. ülke oldu.



Son zamanların gündem konuları arasında yer alan kripto paralara yönelik dünya ülkeleri çeşitli düzenlemeler gerçekleştirirken, bazı ülkeler de yasaklamayı tercih etti. Hürriyet'te yer alan habere göre, Rusya ve Avrupa arasına sıkışan Ukrayna kripto paraları yasal hale getirdi. Artık Ukrayna'da kripto para işlemleri yasal zeminde, kanunlar içerisinde yürütülmüş olacak.

Ukrayna parlamentosunda milletvekillerinin büyük bir kısmı son zamanlarda sık sık gündemge gelen kripto paraların kullanılması amacıyla evet oyu verdi. Böylece ülke kripto paraları yasal hale getiren 5. ülke olmuş oldu.

Ukrayna da kripto paralar yasal hale geldi!

YASAL ALTYAPI VAR MI?

Ukrayna'da kripto paralarla ilgili olarak yasal bir altyapı yok. Regülasyonlar devlet başkanı tarafından onaylanacak ve daha sonra yürürlüğe girecek.

Ukrayna da kripto paralar yasal hale geldi!

KRİPTO PARALARDA İSTİKRAR VAR MI?

İnişli çıkışlı bir grafik seyreden kripto paralarda henüz istikrarlı bir fiyat yakalanmadı. Kripto paraya yatırım yapan bazı kişiler tesadüfen yüksek kazançlar elde ederken bazıları da tüm parasını yitirebiliyor. Gündemden düşmeyen kripto paraların geleceğinin ne olacağı bilinmiyor. Kripto paralarla ilgili yapılan bazı tahminler de yatırımcıları olumsuz şekilde etkileyebiliyor. 

Kripto para borsasında neler oluyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön