25 / 04 / 2024

Ulaş Çetinkaya: Deprem anında toplanma yerleri oluşturulmalı!

Ulaş Çetinkaya: Deprem anında toplanma yerleri oluşturulmalı!

CHP Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Yüksek Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya, 'Deprem anında toplanma yerleri oluşturulmalı. Yapılacak imar planlarında ve alınacak kararlarda bu yaklaşımın süreceğine inanıyorum' dedi.



CHP  Adana  Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Yüksek Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya, geçtiğimiz günlerde İskenderun'da, sabah saatlerinde de Akdeniz'de deprem olduğunu hatırlattı. Konuşmasında ülkemizin deprem bölgesi olduğuna vurgu yaparak, geçtiğimiz günlerde İskenderun'da, sabah saatlerinde de Akdeniz'de deprem olduğunu hatırlatan Çetinkaya, şunları kaydetti: "Kentlerde deprem durumunda toplanma mekanları oluşturulmalıdır. Bu alanlar da genelde açık yeşil alan olarak tanımlanır. Stad alanları park alanları bu alanlar arasındadır. Sözkonusu alanların betonlaşması can güvenliğimiz için engellenmelidir. Meclisimizin de bu yaklaşımla samimi olduğunu görmek bize mutluluk veriyor. 

Yapılacak imar planlarında ve alınacak kararlarda bu yaklaşımın süreceğine inanıyorum. 


Hatta şehrimize yeni bir renk katmamız gerekiyor. Meclisimizin gri bir kent görünümü alan Adana'ya parkın, doğanın çevrenin rengi yeşili de ekleyecektir." 


Adana Beş Ocak


Geri Dön