18 / 04 / 2024

Ulaşımda büyük değişim sürüyor!

Ulaşımda büyük değişim sürüyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çevreci otobüslerle birlikte iç hatlarda kullanılan otobüslerini gençleştirmeye ve hizmet kalitesini artırmaya devam ediyor. . Bu amaçla 28 yeni otobüsü daha araç filosuna katıldı...



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çevreci otobüslerle birlikte iç hatlarda kullanılan otobüslerini gençleştirmeye ve hizmet kalitesini artırmaya devam ediyor. Bu amaçla 28 yeni otobüsü daha araç filosuna katan Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra ulaşım kooperatiflerimiz de 32 yeni otobüsü Kocaeli halkının kullanımına sundu. Böylece son sistem, çevreci, modern ve güvenli ulaşımın adresi olacak 60 yeni otobüs daha Kocaeli genelinde yola koyuldu. Engelli vatandaşların da kullanımına uygun bu araçlarla, Kocaeli'deki ulaşım kalitesi artarken, eski ve ömrünü tamamlamış otobüsler de yollardan çekilecek. Perşembe Pazarı alanında Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve kalabalık bir halk topluluğunun katılımıyla gerçekleşen törende 60 yeni otobüsün hizmete alımı gerçekleşti. 


YÜZDE 100 YERLİ ÜRETİM 


Törende Büyükşehir ile kooperatiflere yeni nesil otobüslerden temin eden OTOKAR, TEMSA ve MAN yetkilileri de hazır bulundu. OTOKAR Genel Müdür Yardımcısı Hasan Basri Akgül, yüzde 100 Avrupa kalitesiyle yüzde 100 yerli üretim olan araçlarının Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli halkının hizmetine sunulmasından duyduğu memnuniyeti belirtti. TEMSA yetkilisi Mustafa Demirtaş ise Kocaeli'nde çağdaş ulaşımın gereğini yerine getiren Büyükşehir ve kooperatiflerin yöneticilerini kutladı. MAN temsilcisi Taylan Aslanoğlu da, Türkiye'nin çok büyük bir doğalgazlı otobüs filosuna sahip olduğunu, Kocaeli Büyükşehir'in de bunda önemli bir paya sahip olduğunu dile getirdi. Törende söz alan Başkan Vekili Zekeriya Özak, "Bugün 60 yeni otobüsü hizmete alıyoruz. Gıcır gıcır, son sistem, çevreci otobüslerimiz Kocaeli'mize hayırlı olsun. Artan nüfusun, artan ulaşım ihtiyacına daha rahat, daha konforlu, daha ekonomik ulaşım imkânlarıyla çözümler üretiyoruz. İç hatlarda kullanılan otobüslerimizi gençleştiriyor, hizmet kalitemizi optimize ediyoruz" açıklamasını yaptı. 


Günboyu Gazetesi 


Geri Dön