28 / 03 / 2024

Uludağ Oteller Bölgesi’ne teleferikle ulaşım sağlanacak!

Uludağ Oteller Bölgesi’ne teleferikle ulaşım sağlanacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BursaRay’ ın Gökdere İstasyonu’ na yapılacak olan teleferik istasyonuyla, Uludağ Oteller Bölgesi’ ne yaklaşık 25 dakikada ulaşılacağı müjdesini verdi...




BursaRay’ın Gökdere İstasyonu’na yapılacak teleferik istasyonuyla, kent merkezinden Uludağ Oteller Bölgesi’ne teleferikle kısa sürede ulaşım sağlanacak.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BursaRay’ın Gökdere İstasyonu’na yapılacak olan teleferik istasyonuyla, Oteller Bölgesi’ne yaklaşık 25 dakikada ulaşılacağını müjdeledi. Başkan Altepe, “Uludağ’ı teleferikle Bursa ile buluşturma projesini hayata geçiriyoruz” dedi.


Yaklaşık 2 yıldır proje ile ilgili çalışmaların sürdüğünü, etüt ve incelemelerin yapıldığını ve güzergahın belirlendiğini anlatan Başkan Altepe, “BursaRay Gökdere İstasyonu’nun üst katına teleferik istasyonu oluşturulacak. Heykel – Setbaşı durağı da olacak. Yaya mesafede tüm vatandaşlar teleferiğe ulaşabilecek. Görükle, Kestel ve Mudanya’dan da gelecek olan vatandaşlar da artık Uludağ’a kolaylıkla ulaşabilecekler. Bu proje, ulaşımda büyük bir reform olacak. Bu sayede şehir merkezinde trafik de rahatlamış olacak” şeklinde konuştu.


Başkan Altepe, Gökdere’ye ulaşacak olan teleferik projesinin heyecanını duyduğunu belirterek, “Teleferiğin Sarıalan hattı yakında tamamlanacak ve daha sonra Oteller Bölgesi’ne de ulaşacak. Gökdere’de uygulanacak proje ile Uludağ şehirle buluşmuş olacak. Bursa’nın kalbinden Uludağ’a yaklaşık 25 dakikada ulaşım sağlanabilecek” dedi.


Toki Haber


Geri Dön