16 / 04 / 2024

Uludağ'da otellerin doluluk oranı yüzde 90'a çıktı!

Uludağ'da otellerin doluluk oranı yüzde 90'a çıktı!

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da yeni sezon başladı. Zirvede kar yağışının başlamasıyla birlikte otelciler yılbaşı öncesi odaların doluluk oranlarının yüzde 90 olduğunu söyledi.



OTELLER KAPILARINI AÇTI 

Kış turizm merkezlerinden Uludağ'da bulunan özel ve kamuya ait yaklaşık 40 otel. kapılarını müşterilerine açmaya başladı. Yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte kar yağışı da otelcilerin yüzünü güldürürken, Uludağ'da kayak pistleri ise kar tutmaya başladı. Günübirlikçi yerli ve yabancı turistlerin gruplar halinde geldiği zirvede vatandaşlar lü santimi bulan kar üzerinde selfie yapıp bol bol eğlendi. Beyaz Cennet'te müşterilerine ilk olarak Ağaoğlu My Resort Ilotel kapılarını açtı. Yapılan tadilatların ardından yeni yüzüyle müşterini ağıladıklarını belirten Otel Müdürü Murat Pınarcı, zirvede bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek. "Misafirlerimiz kar yağışı altında açık alanda havuz keyfini yaşayacaklar" dedi. 

Pınarcı, otellerde doluluk oranlarının yüzde 90'lara ulaştığını söyledi. 

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da yeni sezon başladı. Zirvede kar yağışının başlamasıyla birlikte otelciler yılbaşı öncesi odaların doluluk oranlarının & yüzde 90 olduğunu söyledi 


TELEFERİK 10 GÜN SONRA 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de. mevcut teleferiğin 10 gün sonra oteller bölgesine lüaşacağmı açıkladı. 3 gün sonra bu hat için satın alınan gondollarm deneme seferlerine başlayacağını, resmi açılışın da 29 Aralık'ta yapılacağını belirten Altepe. böylelikle Teferrliç İstasyonundan start alan hattın oteller bölgesinde kayak pistlerine kadar ulaşacağını ifade etti. Çalışmaların hattın sadece oteller bölgesine uzatılmasını içermediğini, herhangi bir metro istasyonundan hafif raylı sisteme binen bir vatandaşın tek vasıtayla oteller bölgesine ulaşmasını da kapsadığını vurgulayan Altepe. bu amaçla Gökdere istasyonunun hazırlandığını, daha sonra da Kültürpark istasyonu aktarmalı olarak teleferiği Alacahırka gibi dağ eteğinde bulunan mahallelere taşımayı hedeflediklerini söyledi.


Posta


Geri Dön