28 / 03 / 2024

Antalya’da otellerin doluluk oranı yüzde 85-90 düzeyine ulaştı!

 Antalya’da otellerin doluluk oranı yüzde 85-90 düzeyine ulaştı!

Rus turistin tercihini Türkiye’ den yana kullanması ve Avrupa ’ da ekonominin hareketlenmesiyle birlikte Antalya’ daki otellerin doluluk oranı yüzde 85 - 90 düzeyine ulaştı...



Rublenin değer kaybına ve Rusya ile Ukrayna arasındaki krize rağmen Ruslar Antalya’da tatil yapmaktan vazgeçmedi.


Rus turistin tercihini Türkiye’den yana kullanması ve Avrupa’da ekonominin hareketlenmesiyle birlikte Antalya’daki otellerin doluluk oranı yüzde 85-90 düzeyine ulaştı. Antalya Belek’teki Ela Quality Resort Otel Genel Müdürü Ali Tunç Batum, “Nisan ve mayıs aylarında Rusya ve Ukrayna’daki çalkantılı dönemde yapılan rezervasyonların azalmasına bağlı olarak haziran ayında Rusya bölgesinden gelenlerin sayısında küçük bir düşüş oldu. Fakat temmuz ve ağustos ayına yaptırdıkları rezervasyonlarla Rus turist sayısı, hazirandaki düşüşü fazlasıyla telafi ediyor. Mısır’da krizin yaşandığı 2011 Türk turizmi için doluluğun yüzde 90’ların üzerine çıktığı mutlu bir yıldı. Bu yaz Antalya dolulukta rekor yılı olan 2011’i yakalayacak gibi görünüyor.” dedi. Ela Otel’in müşterilerinin büyük çoğunluğu Rusya bölgesinden gelen turistlerden oluşuyor. Tunç Batum, “Yaz doluluk oranları yüzde 90, 12 aylık doluluk ise yüzde 60. Antalya’da oteller yılın 7 ayı istenen dolulukta, 5 ayı ise daha boş.” diye konuştu.


    Antalya bölgesinde 270 kadar 5 yıldızlı otel olduğuna dikkat çeken Tunç Batum, gıda ürünleri başta olmak üzere her türlü tüketim maddesini yurtiçinden temin eden otellerin her birinin küçük birer fabrika gibi çalıştığını söyledi. Otellerdeki dolulukla birlikte mevsimlik personel istihdamı da üst düzeye çıktı. 538 oda ve 6 villadan oluşan Ela Otel’de 500 daimi, ihtiyaca göre 250 yazlık personel çalıştırdıklarını belirten Batum, sektörün son 2 senede yaşadığı en büyük problemin, otellerin birbirinden tecrübeli eleman transfer etmek olduğunu söyledi. Batum, kendilerinin ise Ela Akademi’de personele turizm eğitimi vererek kendi elemanlarını yetiştirme yoluna gittiğini ifade etti. Dolu mevsimde otelde 1.800 müşteri kalırken bunların üçte biri çocuk oluyor. “Çocuklu ailelerin tercih ettiği” bir otel olduklarını belirten Batum, müşterilerin yüzde 35’inin daha önce otelde kalanlardan oluştuğunu ifade etti.


     Ekonomi muhabirlerine turizm sezonunu değerlendiren Ela Quality Otel Genel Müdürü Ali Tunç Batum, otelin sahibi olan Özak Grubu’nun yeni oteller de açacağını söyledi. Batum’un verdiği bilgiye göre grup, Demre ve Didim’de de tatil köyü tarzında yeni oteller açacak. Didim’deki otelle ilgili izinler daha erken tamamlanacak ve bu otelin 2016 yazında işletmeye açılması planlanıyor. İstanbul Balmumcu ve Kazlıçeşme ile İzmir’de de bir şehir oteli açılacak. Özak GYO şehir otellerini kendi mi işletecek yoksa uluslararası bir zincire mi kiralayacak buna henüz karar vermedi. Ancak Didim ve Demre’deki otelleri ise Ela Quality’de olduğu gibi kendi işletecek.



Zaman 


Geri Dön