24 / 04 / 2024

rus turistler türkiyede nereyi tercih ediyor

rus turistler türkiyede nereyi tercih ediyor

Rus turistin tercihini Türkiye’ den yana kullanması ve Avrupa ’ da ekonominin hareketlenmesiyle birlikte Antalya’ daki otellerin doluluk oranı yüzde 85 - 90 düzeyine ulaştı...

Doları düşürecek büyük gelişme! Rus milyarderler Türk bankalarında hesap açtırmak için kuyruğa girdi!

Başta ABD ve İngiltere olmak üzere Avrupa ülkelerinde varlıkları dondurulan Rus oligarklar Türkiye'de Ziraat, Halkbank ve Vakıflar Bankası'nda hesap açtırmak istiyor...

Rus savaşı Türkiye'deki emlak sektörünü sarsacak!

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın etkileri kendini göstermeye devam ediyor. Yaptırımlara uğrayan Rusya en son swift sisteminden çıkarıldı. Bu durum Rusya yurt dışı ile yaptığı ticareti kısıtlatacak. Peki Rusların Türk gayrimenkul yatırımları nasıl bir boyut alacak? İşte ayrıntılar...

Rusya ve Türkiye karşılıklı tahvil ihracı konusunda anlaştı!

Rusya ve Türkiye hükümetleri arasında yapmış oldukları anlaşmaya göre Rus şirketler Türkiye'de tahvil ihraç etme imkanına kavuşurken Türk şirketler de aynı imkandan Rusya'da yararlanabilecek.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

AB'nin çelik ithalatı kısıtlaması, Rus ve Türk şirketlere yaradı!

AB'nin getirdiği geçici çelik ithalatı kısıtlamasının Türkiye ve Rusya'ya yaradığı ve iki ülkenin ilk 9 aydaki ihracatının yüzde 56-57 arttığı belirtildi...

Dövizdeki artış Türkiye’de emlak alımını cazip hale getirdi!

Rus uzmanlar, Türk Lirası’ndaki değer kaybının Ruslar için Türkiye’de emlak alımını cazip hale getirdiğini belirttiler.

Türkler Rusya'da yeni inşaat ihaleleri alabilecek!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün ekonomik ilişkilerin tekrar normale dönmesi için hükümetine talimat verdi. Türk iş dünyası temsilcileri, “Rus turistler tekrar Türkiye’ye gelecek, inşaat sektörü yeni ihaleler alabilecek " gibi yorumlar yaptı.

Rus şirketler Türkiye'de gayrimenkul ağırlıklı şirket kuruyor!

Rus şirket girişi sürüyor Uçak krizi sonrası Türk şirketleri Rusya'da sıkıntı yaşarken Rus şirketleri Türkiye'ye girişe devam ediyor. Yılın ilk 2 ayında Rusya sermayeli 24 yeni şirket kuruldu.

Rus turist sayısında düşüş olmayacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, alınan tedbirler ve verilen destekle Rus turist sayısında düşüş beklemediğini söyledi. Zeybekci, "Rus turistler başka ülkelere gitmekten vazgeçecekler belki ama Türkiye’ye daha çok gelecekler” dedi.

Nihat Zeybekci: Rus turist sayısında azalma olmayacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Aldığımız tedbirler ve verdiğimiz desteklerle bu sezon Rusya'dan gelen turist sayısında azalma beklemiyorum. Rus turistler başka ülkelere gitmekten vazgeçecekler belki ama Türkiye'ye daha çok gelecekler" dedi.

Rus turistlerin Türkiye'ye kimlikle girişini turizmciler destekliyor!

Rusların Türkiye'ye pasaport yerine kimlikleriyle giriş yapabilmesine imkan sağlayacak çalışma, turizm sektörü temsilcileri tarafından olumlu karşılandı.

Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı artacak!

Bu yıl Türkiye'ye gidecek Rus turist sayısında düşüş değil artış olacağını belirten Rusya Federasyonu Turizm Federal Ajansı Başkanı Oleg P.Safonov, "Rus turistler kültürel turlara da büyük önem veriyor'' dedi.

rus turistler türkiyede nereyi tercih ediyor Haberi

rus turistler türkiyede nereyi tercih ediyor

Rublenin değer kaybına ve Rusya ile Ukrayna arasındaki krize rağmen Ruslar Antalya’da tatil yapmaktan vazgeçmedi.


Rus turistin tercihini Türkiye’den yana kullanması ve Avrupa’da ekonominin hareketlenmesiyle birlikte Antalya’daki otellerin doluluk oranı yüzde 85-90 düzeyine ulaştı. Antalya Belek’teki Ela Quality Resort Otel Genel Müdürü Ali Tunç Batum, “Nisan ve mayıs aylarında Rusya ve Ukrayna’daki çalkantılı dönemde yapılan rezervasyonların azalmasına bağlı olarak haziran ayında Rusya bölgesinden gelenlerin sayısında küçük bir düşüş oldu. Fakat temmuz ve ağustos ayına yaptırdıkları rezervasyonlarla Rus turist sayısı, hazirandaki düşüşü fazlasıyla telafi ediyor. Mısır’da krizin yaşandığı 2011 Türk turizmi için doluluğun yüzde 90’ların üzerine çıktığı mutlu bir yıldı. Bu yaz Antalya dolulukta rekor yılı olan 2011’i yakalayacak gibi görünüyor.” dedi. Ela Otel’in müşterilerinin büyük çoğunluğu Rusya bölgesinden gelen turistlerden...