20 / 04 / 2024

Rus savaşı Türkiye'deki emlak sektörünü sarsacak!

Rus savaşı Türkiye'deki emlak sektörünü sarsacak!

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın etkileri kendini göstermeye devam ediyor. Yaptırımlara uğrayan Rusya en son swift sisteminden çıkarıldı. Bu durum Rusya yurt dışı ile yaptığı ticareti kısıtlatacak. Peki Rusların Türk gayrimenkul yatırımları nasıl bir boyut alacak? İşte ayrıntılar...



Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın etkileri kendini göstermeye devam ediyor. Yaptırımlara uğrayan Rusya en son swift sisteminden çıkarıldı. Bu durum Rusya yurt dışı ile yaptığı ticareti kısıtlatacak. Peki Rusların Türk gayrimenkul yatırımları nasıl bir boyut alacak? İşte ayrıntılar...

Rus savaşı Türkiye deki emlak sektörünü sarsacak!

Yaşanan gelişmelere yönelik Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim Twitter'dan gayrimenkul sektörüne yönelik açıklama yaptı. Dim, "Alanya’ya kötü haber. Rusya’da yerleşik bireylerin yurtdışına döviz transferinin yasaklanması ile yabancıya mülk satışında Rusya pazarı artık yok demektir" dedi.

'ALANYA ÇOK KÖTÜ ETKİLENECEK'

Yeni Alanya'da yer alan habere göre, Emlak Profesyonelleri Derneği (The Turkish Property Professionals-TTPP) Başkanı Dr. Yakup Uslu ise "Rusya'daki bu gelişmeleri takip ediyoruz. Gördüğüm kadarıyla, Rusların başka ülkelerde döviz hesabı açmalarını da yasakladılar. Rus Rublesi çok değer kaybetti, Alanya emlak piyasası esas darbeyi bu yüzden alacak. Çünkü Rusların alım gücü hızla geriliyor. İnsanlar önce yaşamayı düşünür hale gelecekler.

Rus savaşı Türkiye deki emlak sektörünü sarsacak!

Ayrıca Ruslar Alanya'dan vadeli satışlarla gayrimenkul aldılar, vade günleri geldiğinde parayı ödeyemezlerse, bu da Alanya inşaat ve emlak sektörü için büyük sıkıntı yaratır. Yurtdışına döviz transferinin yasaklanması da sıkıntı yaratır ancak bu noktada şunu vurgulamak isterim ki; Alanya'dan emlak alanlar her zaman parayı banka üzerinden yollamıyorlardı. Sadece Rusya değil Ukrayna da bizim müşterimiz, onların da ciddi alımları vardı. Bu yüzden inşaat ve emlak sektörü bu savaştan çok kötü etkilenecek" diye açıkladı.

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlere pahalıya patlayabilir!

Demir fiyatları bugün ne kadar? 28 Şubat 2022 fiyat listesi!

Rusya Ukrayna savaşı Türkiye'nin enerji faturasını yükseltecek!


Geri Dön