19 / 04 / 2024

Uludağ'da pistlere yaya girişleri yasaklandı!

Uludağ'da pistlere yaya girişleri yasaklandı!

Tatilcilerin 'Beyaz Cennet' olarak adlandırdığı ve geçen hafta yeni sezonunu açan Uludağ'da yeni sezonda, pistlerdeki kazaların önlenmesi amacıyla pist çevreleri ağlarla kapatılacak ve yayaların girişine izin verilmeyecek.




Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da geçen hafta otel ve tesisler yeni sezonu açtı. Sezonun açılması ile birlikte kar yağışı pistleri de kayak yapmaya elverişli hale getirdi. Zirvede kar kalınlığı yağışın durması ve güneşli havayla birlikte 23 santimetreye indi. Uludağ'da yeni sezonun sorunsuz geçmesi için Bursa Valiliği'nde yapılan jandarma, otelciler, tesis sahipleri ve kayak hocalarının katıldığı toplantıda alman önlemler de yürürlüğe konulmaya başlandı. 


KONTROLLER ARTACAK 

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, Uludağ Koordinasyon Toplantısı'nda 30'a yakın konunun ele alındığını, alman kararlar uyarınca kızak kiraya veren, kar motoru kiralayanlann pistlere girmesinin önlenmesinin kararlaştırıldığını söyledi. Beceren, araç parklannm nasıl yapılacağı ve yeni park yerleri konusunun da ele alındığı toplantıda, TÜRSAB dışmda otobüslerle kaçak turların getirilmesinin önlenmesi amacıyla Uludağ yolu 5. kilometrede kontrol yapılmasının karara bağlandığını söyledi. 


PİSTLERE YAYA 

Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Genel Başkanı Yahya Usta, koordinasyon kumlunda alınan karar uyarınca pistlere yaya girişine izin verilmeyeceğini söyledi. Usta, "Paltolu, kravatlı insanlar pistlerde dolaşıyor. Bu açıdan pist güvenliğinin sağlanması gerekiyor. Kayak yapmaya gelenler pistGIRIŞI YASAĞI leri bu halde görünce dönmek zorunda kalıyor. Alman kararlar gereği pist çevresini ağlarla kapatarak yaya girişlerini önleyeceğiz. Aynca her otel 2 personelini pist güvenliği için görevlendirecek. 

Böylece hem kayakçılar için güvenli bir ortam sağlanacak hem de kazaların önüne geçilecek" dedi. 

Yeni Dönem


Geri Dön