25 / 04 / 2024

Uluslararası Belgrad Turizm Fuarı 2 Mart'ta sona eriyor!

Uluslararası Belgrad Turizm Fuarı 2 Mart'ta sona eriyor!

Başkent Belgrad'da 27 Şubat-2 Mart tarihlerinde yapılan ve bu yıl 36'ıncısı düzenlenen fuarda, çeşitli kültürel etkinlikler düzenlendi. "Avrupa Ritminde Sırbistan" adlı çocuk korosu, Sırbistan milli marşı ve İstiklal Marşı'nı okudu




Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da geleneksel olarak düzenlenen ve bölgenin en büyük turizm fuarlarından biri olan Uluslararası Belgrad Turizm Fuarı'nda, "Avrupa Ritminde Sırbistan" adlı çocuk korosu, Sırbistan milli marşı ve İstiklal Marşı'nı okudu.


Başkent Belgrad'da 27 Şubat-2 Mart tarihlerinde yapılan ve bu yıl 36'ıncısı düzenlenen fuarda, çeşitli kültürel etkinlikler düzenlendi.


Fuarın Türkiye standındaki etkinliğe ise Avrupa Ritminde Sırbistan çocuk korosunun seslendirdiği Sırbistan milli marşı ve İstiklal Marşı damga vurdu. İki ülkenin marşlarını okuyan çocuklar, büyük beğeni topladı.


Avrupa Ritminde Sırbistan korosu müdürü Igor Karadareviç, koronun amacının herşeyden önce Sırbistan'daki yetenekleri bulmak, ayrıca kültürlerarası ilişkileri geliştirmek olduğunu söyledi. 


Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliği ile işbirliğinin yaklaşık 4 yıldır devam ettiğini belirten Karadareviç, "Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliği aslında bize en çok destek veren kurumlardan bir tanesi. Umarım bundan sonraki süreçte daha iyi işbirliğimiz olacak" dedi.


Belgrad'daki etkinliğe, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay'ın eşi Azra Bozay da katıldı ve korodaki çocuklara hediye dağıttı.


AA


Geri Dön