25 / 04 / 2024

Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı bugün kapılarını açıyor!

Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı bugün kapılarını açıyor!

Önde gelen 3 doğaltaş fuarı arasında gösterilen MARBLE bu yıl yine büyük bu yıl büyük ilgi gördü. Katılımcılar için Kültürpark'ın kullanım olanağı en üst seviyeye çıkartıldı, mevcut 5 kapalı alanın yanı sıra 4 prefabrike hol ünitesi inşa edildi.




Bugün kapılarını 20'nci kez açacak olan Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı (MARBLE), İzmir'e 4 gün içinde saat başı 1 milyon dolar kazandıracak. Dünya'nın önde gelen 3 doğaltaş fuarı arasında gösterilen MARBLE bu yıl yine büyük bu yıl büyük ilgi gördü. Katılımcılar için Kültürpark'ın kullanım olanağı en üst seviyeye çıkartıldı, mevcut 5 kapalı alanın yanı sıra 4 prefabrike hol ünitesi inşa edildi. 32 ülkeden 275 firma, Türkiye'den 42 ilden 912 firmanın katıldığı MARBLE'da 450'ye yakın firmanın katılım ya da stand büyütme taleplerine "yer yokluğu" nedeniyle olumlu yanıt verilemedi. 49 katılımcı ise fuarda ilk kez yer alacak. Fuar bugün saat 11.00'de İsmet İnönü Sanat Merkezi'ndeki törenle kapılarını açacak.


"Madenci hedefi erken yakaladı"

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı ve İZFAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Erdinç, "İzmir kazanacak" dedi. 1980'de 1 milyon dolar olan mermer ihracatının 2 bin 500 kat artarak günümüzde 2.5 milyar dolara ulaştığına dikkat çeken Erdinç, "Mermer sektörü yüzde 100 katma değer yaratan tek sektör. 2023 ihracat hedeflerimizi tam 5 yıl öncesinden yani 2017' yılında gerçekleştireceğiz" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön