20 / 04 / 2024

Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı başladı!

Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı başladı!

Hollandalı turistlerin büyük ilgi gösterdiği ve Türkiye'nin de en büyük katılımcılardan biri olarak yer aldığı Uluslararası Utrecht Turizm Fuarı başladı. Fuar, 19 Ocak'a kadar devam edecek...



Utrecht’teki Jaarbeurs salonunda kapılarını açan ve 19 Ocak'a kadar devam edecek fuarda Türkiye, Lahey Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nin öncülüğünde açtığı yaklaşık 1000 metrekare büyüklüğündeki stantla fuarın en büyük 5 katılımcısı arasında yer alıyor.


Kendi alanında Avrupa’nın en büyük etkinliklerinden biri olarak adlandırılan, Almanya’nın misafir ülke olarak yer aldığı ve bu yıl 43’üncüsü düzenlenen fuara, 150 ülkeden aralarında tur operatörleri, oteller, seyahat acenteleri ve tanıtma bürolarının da bulundu 1500 katılımcı katılıyor.


Fuarın resmi açılışı dolayısıyla Türkiye standında düzenlenen resepsiyona Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, Lahey Kültür ve Tanıtma Müşaviri Enis Tataroğlu da katıldı.


Türkiye’nin Hollanda turizm pazarında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Arıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu ülkeden geçen sene Türkiye’ye giden turist sayısının 2012’ye oranla yüzde 5 artarak 1 milyon 280 bine ulaştığını söyledi.


- Türkiye, İspanya ile yarışıyor -


2014’te bu rakamın yaklaşık yüzde 8 ile 13 oranında artmasının beklendiğine işaret eden Arıcı, Türkiye’nin Hollanda’da İspanya ile yarıştığını dile getirerek, "Amacımız İspanya’nın yakaladığı sayıyı yakalamak. Hollanda pazarında İspanya lider konumunda, onunla yarışmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Hollanda’dan gelen turist sayısı bizim açımızdan tatmin edici değil, bu sayıyı daha da artırmayı hedefliyoruz" dedi.  


Deniz, kum ve güneş üçlüsünden oluşan tatil anlayışının yanı sıra Türkiye’nin kültür ve sağlık gibi alternatif turizm seçeneklerinin tanıtımına yönelik çalışmalara başlayacaklarına dikkati çeken Arıcı, bakanlık olarak fuarda Türkiye’ye dönük ilgiden memnun olduğunu ifade etti.


Türkiye’nin standında popüler tatil destinasyonlarına yer verildiğini belirten Lahey Kültür ve Tanıtma Müşaviri Enis Tataroğlu ise Türkiye’yi tercih eden Hollandalı turist sayısında son altı yıldır yükseliş olduğunu söyledi.


Bu yılın ilk iki haftasında elde edilen rezervasyonlara ilişkin verilerin sevindirici olduğunu vurgulayan Tataroğlu, Türkiye’nin diğer ülkelerle kıyaslandığında Hollanda’da bu aşamada artış gösteren ülkelerden birisi olduğunu kaydetti. 


AA


Geri Dön