24 / 04 / 2024

Ümraniye Belediyesi 2015 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi!

Ümraniye Belediyesi 2015 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi!

Ümraniye Belediyesi 2015 Yılı Faaliyet Raporu, Belediye Meclisi’nde görüşüldü. Başkan Hasan Can, raporla ilgili yaptığı konuşmada gerçekleştirilen hizmetlerle ilgili detaylı bilgiler aktardı...




Ümraniye Belediyesi 2015 Yılı Faaliyet Raporu, Belediye Meclisi’nde görüşüldü. Başkan Hasan Can, raporla ilgili yaptığı konuşmada gerçekleştirilen hizmetlerle ilgili detaylı bilgiler aktardı. Rapor, görüşmelerin ardından 1 muhalefet oyuna karşı oy çokluğuyla kabul edildi.


Ümraniye Belediye Meclisi, 2015 yılına ait Yıllık Faaliyet Raporu’nu görüşmek üzere Belediye Meclisi’nde toplandı. Ümraniye Belediyesi’nin bir yıllık faaliyetlerinin müdürlük çalışmaları çerçevesinde özetlendiği rapor, meclis gündeminde ele alındı. Görüşmelerde raporla ilgili ayrıntılı bilgiler içeren sunum eşliğinde bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 2015 yılı içerisinde çok önemli proje ve hizmetleri hayata geçirdiklerini söyledi.


HASAN CAN: “HİÇBİR KURUMA BORCU OLMAYAN BİR BELEDİYEYİZ”


Başkan Hasan Can, konuşmasında şunları söyledi: “Göreve geldiğimiz 2004’ten bu yana bütçemizi 6 kat büyüttük. Ümraniye Belediyesi olarak hiçbir kuruma borcu olmayan ender belediyelerden biriyiz. Birçok hizmetimizle Türkiye’nin öncü belediyelerinden biriyiz” dedi. Ümraniye’ye 300’ü aşkın kalıcı eser kazandırdıklarını belirten Başkan Hasan Can, “Ümraniye’nin toplam yapı stokunun %60’ı bizim dönemimizde gerçekleşti. Ümraniye’de hiçbir suretle kaçak yapılaşmaya müsaade etmiyoruz. İmar ve kentsel dönüşüm konularında örnek gösterilen bir belediyeyiz” dedi.


Mahalle Tespit Çalışmaları’ndan da bahseden Başkan Hasan Can, “3.200 sokağımızda çalışma yaptık. Tarama yapılan sokaklarda ekiplerimiz 30.000 fotoğraf çekti. 9.000 vatandaşımızla görüşerek, sorun tespit ettiğimiz yerlere en kısa sürede müdahale sağladık” dedi.  Ümraniye Belediyesi olarak kamu kurumlarına da destek olduklarının altını çizen Başkan Hasan Can, “2015’te toplam 10 bina hizmete soktuk. 2016’da da 13 binayı tamamlayıp, hizmete açacağız” dedi.


Ümraniye Belediyesi’nde 2.351 personelin hizmet verdiğini kaydeden Başkan Hasan Can, “Personel haklarının korunması noktasında hassas bir belediyeyiz. Bunun yanında personelimizin kurum içi eğitimlerine de büyük önem veriyoruz” dedi.


Sosyal Belediyecilik anlamında da yapılan birçok hizmetin altını çizen Başkan Hasan Can, “Sosyal Marketimizle, Hanımeli Çarşımızla, Yaşlı Hizmet Birimimizle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın daima yanındayız. Birbirinden kıymetli kültür, sanat ve eğitim faaliyetlerimizle de Ümraniyelilere hizmet veren sosyal bir belediyeyiz” diyerek konuşmasına son verdi.


Başkan Hasan Can’ın konuşmasının ardından faaliyet raporu oylamaya sunuldu. Yapılan oylama sonucunda 2015 Yılı Faaliyet Raporu 1 muhalefet oyuna karşı oy çokluğuyla kabul edildi.




Ümraniye Belediyesi




Geri Dön