26 / 04 / 2024

Ümraniye Celalettin Ökten Hoca İHO'nun temeli atıldı!

Ümraniye Celalettin Ökten Hoca İHO'nun temeli atıldı!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ümraniye'deki Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu'nun açılışı ile Celalettin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu'nun temel atma törenine katıldı.



 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yabancıların, Türkiye'nin başarılarını "sessiz devrim" olarak nitelendirdiğini belirterek, "Gürültü etmeden, bağırıp çağırmadan Türkiye'nin nereden nereye geldiğini vurgulamak için böyle bir isimlendirme yaptılar. İşte o sessiz devrimin en esaslı bileşenlerinden biri de milli eğitimde yaşanıyor" dedi.


Avcı, Ümraniye'deki Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu'nun açılışı ile Celalettin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu'nun temel atma törenine katıldı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, açılışı yapılan okulun öğrencilerinden Yunus Emre Kaya'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. 


Törende konuşan Avcı, okulun kısa bir zaman içerisinde tamamlanarak hizmete alındığını ifade ederek, "Böylesine mükemmel bir okulun maarifimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.


Ümraniye'nin eğitim yatırımları bakımından bütün Türkiye'ye örnek olacak bir başarı hikayesini sürdürdüğünü dile getiren Avcı, şöyle devam etti:


"Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'a, ki burada slogan çok hoşuma gitti, 'Canla başla çalışınca oluyor', gayretlerinden, maarifimize kazandırdığı eserlerden ötürü çok teşekkür ediyorum. Sevgili gençler, değerli öğrencilerim meydan sizin. Çok şükür artık devletimiz, milletimizle el ele, millet ne istiyorsa onun en iyisini yapmak için elinden geleni yapıyor. Bu okul ve temelini atacağım diğer okul, Türkiye'de yürürlüğe koyduğumuz 4+4+4 uygulamasının en güzel örnekleridir. Millet istiyor, devlet yapıyor."


- "Türkiye son 13 yılda pek çok alanda sıçrama yaptı"


Milli Eğitim Bakanı Avcı, Türkiye'nin son 13 yılda pek çok alanda büyük sıçramalar gerçekleştirdiğini anlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Yabancılar, Türkiye'nin başarılarına bakarak, buna 'sessiz devrim' dediler. Gürültü etmeden, bağırıp çağırmadan Türkiye'nin nereden nereye geldiğini vurgulamak için böyle bir isimlendirme yaptılar. İşte o sessiz devrimin en esaslı bileşenlerinden biri de milli eğitimde yaşanıyor. Maarifimizde yaşanıyor. Çocuklarımız, gençlerimiz tekrar millileştirilen maarif sistemimiz içerisinde geleceğin Türkiyesini hazırlıyorlar. Ben bütün maarif camiamıza, geceli gündüzlü gayretlerinden ötürü çok teşekkür ediyorum."


Avcı, sözlerini törene katılan öğrencilere İstiklal Marşı'nı coşkuyla okudukları için teşekkür ederek tamamladı.


- "İstanbul, koskoca ülkelerin eğitim sorunlarını tek başına yaşıyor"


İstanbul Valisi Vasip Şahin de dünyanın geldiği nokta itibarıyla fen bilimlerinin, dini bilimlerle buluşturularak mantıklı ve doğru şekilde gençlere aktarılmasının çok önemli olduğunu kaydetti. 


Şahin, "Bugün maalesef din adına farklı farklı bilgiler, ideolojiler gençlerimize dayatılıyor ve maalesef din adına dindarlar birbirlerini katletme noktasına geliyor. Dolayısıyla bugün imam hatip okullarının, dini ilimlerin doğru şekilde öğretilme ve gençlere aktarılma müesseselerinin önemi bir kat daha artmış durumda. Onun için bunu bir ülke meselesi olarak, coğrafya meselesi olarak ele almak lazım. Türkiye de bunu bir insanlık meselesi olarak ele alıyor" ifadelerini kullandı. 


İmam hatip okullarının yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Şahin, şunları söyledi:


"Sadece bu yıl 3 büyük okulumuz, Ümraniye ilçe sınırları dahilinde yeniden yapılıyor. 5'i de ihale aşamasına gelindi. İnşallah kısa zamanda inşaatına başlanacak. Bütün belediye başkanlarından bize problemsiz arsa üretmelerini rica ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız, her zaman yanımızda ve arkamızda, nakit noktasında her türlü desteği veriyor. Tek başına arsa üretmek bile bize çok büyük katkı olacaktır. İstanbul'da 2 milyon 661 bin öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz, yaklaşık 72 bin 500 derslikte öğretim görüyor. 127 bin 675 öğretmenimiz var, 5 bin 249 okulda toplam olarak baktığımızda. Bunların her birini bir araya getirdiğiniz zaman koskoca ülkelerin eğitim sorunlarını İstanbul tek başına yaşıyor. Bu kapasiteyi biz en iyi şekilde yönetmek ve gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamakla mükellefiz. Okulun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." 


Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da ilçeye 11 yıl içinde aralarında, bilgi evleri, kültür merkezleri, okulların da bulunduğu 300 kalıcı eser kazandırdıklarını belirterek, eğitim alanındaki çalışmalara ve yatırımlara hız kesmeden devam edeceklerini anlattı.


Can, açılış yapılan okulu 8 ayda tamamladıklarını vurgulayarak, yıllardan bu yana okullarda bulunan eksikleri gidermeyi ilke edindiklerini aktardı.


İlçenin farklı mahallelerinde yapımı süren ya da ihale aşaması tamamlanan eğitim kurumlarıyla ilgili bilgi veren Can, "Rabbim nicelerini yapmayı nasip etsin. Çalışan demir pas tutmaz. Bütün bunları yaptıktan sonra da devletin hiçbir kurumuna beş kuruş borcu olmayan bir belediyeyiz. Borçları 500'ü açmış olanlara ithaf olunur" diye konuştu.


Konuşmaların ardından, yapımı tamamlanan okulun açılışı gerçekleştirilirken, Celalettin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu'nun temeli canlı yayınla bağlanılarak atıldı.


AA


Geri Dön