26 / 04 / 2024

Umudunu TOKİ'ye bağlayanlara kötü haber: Yüzde 90 zam bekleniyor

Umudunu TOKİ'ye bağlayanlara kötü haber: Yüzde 90 zam bekleniyor

AK Parti hükümetinin “Yüzyılın projesi” olarak ifade ettiği sosyal konut projesinde, enflasyonla bağlantılı olarak konutlara 3 yılda yüzde 90 zam gelmesi bekleniyor.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, AK Parti iktidarının TOKİ projesine ilişkin çok konuşulacak iddialarda bulundu.

Hükümetin açıkladığı Orta Vadeli Programa (OVP) göre 2023-2025 döneminde enflasyon farkı ve memur zammıyla ev taksitinin üç yıl içinde yüzde 90 oranında artacağını söyleyen Akın, muhataplarına şu soruyu yöneltti:

Umudunu TOKİ ye bağlayanlara kötü haber: Yüzde 90 zam bekleniyor

“Enflasyon farkıyla her yıl memur maaşları yüzde 10 artsa bile sosyal konutta ödenecek toplam, milyonlarca liraya çıkıyor. Dar gelirli vatandaşlarımız bu tutarı nasıl ödesin?”

SADECE 3 YILDA 6 BİN LİRAYI GEÇİYOR

20 yıl vadeli ödeme sürecinde taksitlerin yılda iki defa artması nedeniyle dar gelirli vatandaşların yıllar içinde fahiş bir tutarla karşı karşıya kalacağına işaret eden CHP’li Akın, BirGün’e yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön