16 / 04 / 2024

Umut Özkanca, Rüya Restoranı'nı Dubai'de açtı!

Umut Özkanca, Rüya Restoranı'nı Dubai'de açtı!

Yeme-içme sektörünün başarılı isimlerinden ünlü işletmeci Umut Özkanca, İstanbul’daki restoranlarının dışında Anadolu lezzetlerini sunduğu Rüya isimli restoranını Dubai Marina’da hizmete açtı.



Yeme-içme sektörünün başarılı isimlerinden ünlü işletmeci Umut Özkanca, İstanbul’daki restoranlarının dışında Anadolu lezzetlerini sunduğu Rüya isimli restoranını Dubai Marina’da hizmete açtı.


İstanbul'da yeme-içme sektörüne birçok önemli restoran kazandıran işadamı Umut Özkanca, yatırımlarına Dubai’de devam ediyor. New York’taki The French Culinary Institute’yi birincilikle bitiren Özkanca, İstanbul’da Borsa Restaurant’ları, İstinye Park Masa Restaurant, Sele fastfood zinciri, Zorlu Center Parle Restaurant dışında Dubai Marina’ya yepyeni bir restoran konsepti kazandırdı. Yurtdışında Anadolu mutfağının hak ettiği yere taşınması amacıyla Doğuş Restaurant Entertainment and Management’le ortak olarak hayata geçirdiği Rüya isimli restoranın açılış sürecini yöneten Umut Özkanca, “Birleşik Arap Emirlikleri’nde Rüya’yı açmanın heyecanını yaşıyoruz. Hem Dubai’de yaşayanlara hem de turistlere yeni bir deneyim yaşatacağız. Anadolu mutfağının dünyada bilinen tanımını tamamen değiştirme misyonuyla hareket ediyoruz. Bu yeni restoran konsepti de bir yandan klasik Anadolu mutfağını uluslararası bir vitrine taşırken bir yandan da yemek ve ambiyansıyla İstanbul’un kozmopolit ruhunu ve Anadolu’nun müthiş zenginliğini çağdaş bir dokunuşla bir arada sunuyor” dedi. 2017 yılında Londra’da ve Amerika’da da açılması planlanan Rüya, ilk şubesiyle Grosvenor House’da misafirlerini ağırlamaya başladı.


ANADOLU MUTFAĞINDAN SEÇKİN LEZZETLER

Modern Anadolu mutfağı olmasına rağmen şefinin İrlandalı, direktörünün Avusturyalı, genel müdürünün ise Sicilyalı olduğu restoranın; 22 milletten oluşan deneyimli bir personel kadrosu bulunuyor. Restoranın mutfağı, önceden Burj Al Arab, Zuma (Londra ve Dubai), The Caprice Group ve Qbara olmak üzere seçkin restoranların mutfağını yöneten dünyaca ünlü Şef Colin Clague’a emanet. Geleneksel Türk yemeklerini, 40 yıllık Anadolu mutfağı birikimi olan Umut Özkanca’nın babası Rasim Özkanca ile deneyimleyen ve sonrasında çağdaş yorumlarla harmanlayan Colin, restoranın mönüsünü yaptığı detaylı araştırmalar neticesinde oluşturdu. Şef Clague, Rasim Özkanca’nın aklındaki reçetelerin Türk mutfağı için kültürel bir miras olduğunu belirtti. Uluslararası platformda Türk mutfağının en iyi temsilcisi olma amacıyla yola çıkan restoran Anadolu yemeklerini özel reçeteler ile sunuyor. Mönünün öne çıkan lezzetleri arasında, Anadolu’nun yöresel lezzetleri, zeytinyağlılar, sarmalar, Cağ kebabı, Karadeniz pide çeşitleri, lahmacun, fırınlanmış et-balık çeşitleri ve geleneksel Anadolu ekmekleri bulunuyor. Yaratıcı kokteyllere uzanan geniş içecek mönüsü, geleneksel lezzetlere eşlik ederken; Türk şarapları çeşitliliğiyle dikkat çekiyor.

 


Habertürk


Geri Dön