18 / 04 / 2024

Ağaoğlu, ilk yurtdışı temsilciliğini bugün Dubai'de açtı!

Ağaoğlu, ilk yurtdışı temsilciliğini bugün Dubai'de açtı!

‘İstanbul’a Yatırım Yapın’ sloganıyla ilk yurtdışı temsilciliğini Dubai’de açan Ağaoğlu, körfez sermayesini İstanbul’a yatırıma çağırıyor



Türkiye konut sektörüne vizyonu ve yatırımlarıyla yön veren Ağaoğlu, düzenlenen bir törenle 3 Mart 2013’te Dubai Temsilciliğini açtı. Açılış törenine aralarında, Birleşik Arap Emirlikleri Parlamentosu Başkanı Jamal Hai, Dubai Ticaret Odası Başkanı Salim Bin Ahmet Ajman ve Türkiye Cumhuriyeti Dubai Başkonsolosu Elif C. Ülgen’in yanı sıra Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu katıldı.


     Dubai’deki iş yaşamının kalbinin attığı Sheikh Zayed Caddesi üzerinde açılan temsilcilik ile Ağaoğlu ‘İstanbul’a Yatırım Yapın’ diyerek Körfez’deki yatırımcıları İstanbul’a davet etti. 


     Türkiye ve Dubai arasında köprü olacağız


  Açılış töreninde konuşan Ali Ağaoğlu: “Bugün açılışını yaptığımız ofisimiz ile Dubai dahil tüm Körfez ülkeleriyle son yıllarda gelişen ilişkilerimizi daha da ileriye taşıma anlamında önemli bir adım atıyoruz. Bu ofis 300-500 konutun satışını yapmak gibi gelip geçici bir amaçla açılmış değil. Biz burada Türkiye’nin tanıtımını yapmak için bulunuyoruz. Bu nedenle burası sadece Ağaoğlu projelerinin tanıtıldığı bir ofis değil Türkiye ile Dubai ve tüm Körfez ülkeleri arasında köprü görevi gören bir temsilcilik olacaktır” dedi. 


     Türkiye ve özellikle de İstanbul’un son yıllarda büyük bir değişim ve gelişim içerisinde olduğunu dile getiren Ali Ağaoğlu; “Türkiye, Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 yılına yönelik çok önemli bir vizyon ortaya konmuş durumda. Türkiye, dünyanın 10. büyük ekonomisi olmaya hazırlanıyor. Bu hedefte İstanbul çok önemli bir role sahip ve yükleniciliğini bizim yaptığımız İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi de bu hedefi gerçekleştirmede çok önemli bir yere sahip. Bu hedefe paralel olarak İstanbul kısa vadede bölgesel, orta vadede uluslararası finans merkezi olma yönünde hızla ilerliyor. Biz de Ağaoğlu olarak bu projeyi, İstanbul’u ve Türkiye’yi dünyaya daha iyi tanıtmak için  ‘İstanbul’a Yatırım Yapın’ sloganıyla Dubai temsilciliğimizi açıyoruz” dedi.


 


     Türkiye’de yapısal birçok reform Batıya entegre hale geldi 


   Uluslararası saygın kurumların yaptığı birçok araştırma raporuna göre, İstanbul’un gayrimenkul sektöründe dünyada en büyük kazanç fırsatı sunan şehir olarak gösterildiğini belirten Ali Ağaoğlu; “Özellikle İstanbul’u finans merkezi haline getirme konusunda son yıllarda çok ciddi yapısal değişimler yapıldı. Bu kapsamda ticaret ve borçlar kanunu revize edildi ve Batıya entegre hale getirildi. Bununla birlikte finansal enstrümanlar çeşitlilik kazandı. Vergisel avantajlar sağlandı ve sukuk gibi İslami finansal enstürmanlar  uygulamaya hazır hale geldi. Böylelikle İstanbul Finans Merkezi için bizim inşa ettiğimiz fiziksel altyapının yanı sıra finansal ve hukuksal düzenlemeler de hayata geçirilmiş oldu” dedi.    


Dünya tek bir ülke olsaydı başkenti İstanbul olurdu 

Konuşmasında Napolyon’un “eğer dünya tek bir ülke olsaydı başkenti İstanbul olurdu” sözünü hatırlatan Ali Ağaoğlu; İstanbul bugün Londra ve Paris’ten sonra Avrupa’nın 3. büyük turist destinasyonu ve dünyanın 93 ülkesine direkt uçuşu olan ender şehirlerden birisi. Bununla birlikte dünyanın en eski bankası olan Kapalıçarşı da İstanbul’da bulunuyor. Bugün İstanbul Uluslararası Finans Merkezi ile İstanbul, böyle önemli bir mirasın üzerinde yeniden bir dünya başkenti olarak yükseliyor ‘dedi.


Dubai’nin en merkezi noktalarından biri olan Sheikh Zayed Caddesi üzerinde açılan Ağaoğlu Temsilciliği 1.000 m2’lik kapalı alandan oluşuyor.


Geri Dön