25 / 04 / 2024

UNESCO korunan alanların raporunu inceleyecek!

UNESCO korunan alanların raporunu inceleyecek!

Komitenin yoğun gündemi çerçevesinde, dünya genelinde listeye kayıtlı bulunan 1031 alandan 156’sının koruma durumu raporları incelenecek.



Türkiye’nin kurucu 20 devletten biri olduğu Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) en önemli ana etkinliklerinden biri olan hükümetlerarası nitelikteki toplantı bugün başlıyor. Toplantı 10-20 Temmuz’da Türkiye’nin başkanlığında İstanbul’da yapılacak. 


Komitenin yoğun gündemi çerçevesinde, dünya genelinde listeye kayıtlı bulunan 1031 alandan 156’sının koruma durumu raporları incelenecek. Aynı zamanda Tehlike Altındaki Dünya Miras Listesi’ndeki alanların mevcut durumları ele alınacak ve Türkiye’den 10 yeni alanın kaydedileceği Geçici Liste gözden geçirelecek. 


TÜRKİYE ANİ’Yİ SUNDU 


Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kayıt için dünya genelinde sunulan 29 yeni adaylık dosyası arasında Türkiye’nin sunduğu Ani Arkeolojik Alanı baş- vurusunun da yer aldığına dikkat çekildi. UNESCO’nun tüm danışma organları yetkilileri, kültürel ve doğal miras uzmanları ve akademisyenler dahil olmak üzere 2000’e yakın kişinin katılacağı toplantıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da 6. TÜRKSOY Üyesi Ülkeler UNESCO Milli Komisyonları ve Komiteleri toplantısında, “UNESCO sadece UNESCO’dan ibaret değildir” dedi.




Habertürk


Geri Dön