25 / 04 / 2024

Ünlü bankadan altın fiyatlarıyla ilgili kritik açıklama! 1 gram bile altınınız varsa şimdi bakın! Kabus devam edecek mi?

Ünlü bankadan altın fiyatlarıyla ilgili kritik açıklama! 1 gram bile altınınız varsa şimdi bakın! Kabus devam edecek mi?

Altının ons fiyatı da düşüş eğilimini üst üste üçüncü haftaya taşıdı ve yüzde 1,7 azalışla 1.712 dolara kadar düştü. Altın yatırımcıları tedirgin olurken, değerli metalle ilgili ünlü bankanın analizlerinden kritik açıklama geldi. Peki altın fiyatları düşer mi, yükselir mi? İşte ayrıntılar...



Dünya genelinde enflasyonist baskıların sürmesi Merkez Bankalarının ultra şahin duruşlarına destek olurken, resesyon baskısının da devam etmesi piyasalarda fiyatlamaların zorlaşmasına neden oluyor. Hem Fed hem de ECB'nin bu ay yapacakları toplantılarda 75 baz puan faiz artıracaklarına ilişkin beklentilerin güç kazanması pay piyasalarında baskılamayı beraberinde getiriyor. 

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, hafta içinde gerçekleştirdiği açıklamada bankanın faiz oranını yüzde 4'ün üzerine çıkarması ve enflasyonun hedef seviyeye çekilmesi için bir süre orada tutmasının gerekli olduğunu aktardı. 

Ünlü bankadan altın fiyatlarıyla ilgili kritik açıklama! 1 gram bile altınınız varsa şimdi bakın! Kabus devam edecek mi? 

Diğer taraftan, ABD'de tarım dışı istihdam ağustosta 315 bin kişi arttı  ve bir önceki aya göre yavaşlama kaydetmesine karşın beklentilerin üzerinde  seyretti. İşsizlik oranı ise yüzde 3,5'ten yüzde 3,7'ye yükseldi. Ülkede, özel sektör istihdamı da Ağustos'ta 132 bin kişi yükselişle beklentilerin uzağında oldu. 

DOLAR ENDEKSİNDE ZİRVE 

Mynet'te yer alan habere göre; söz konusu gelişmelerin ardından dolar talebi yükselirken, dolar endeksi 109,977 ile son 20 senenin en yüksek seviyesine ulaştı. Bu gelişme sonrasında, haftayı da yüzde 0,8 artış göstererek 109,7'den bitirdi.  Tahvil piyasalarında satış ağırlıklı seyir üst üste beşinci haftaya taşınırken, ABD'nin 10 senelik tahvil faizi  aylık hazine bonosu arasındaki fark yaklaşık 30 baz puana yükseldi. Söz konusu fiyatlamalar piyasalarda resesyon riskinin enflasyon riski karşısında ikinci planda kaldığının altını çiziyor. 

Peki altın fiyatlarında son durum ne? Altın fiyatları düşer mi, yükselir mi? Ünlü banka TD Securities analistleri konuyu değerlendirdi. İşte altın fiyatlarıyla ilgili merak edilen o açıklama...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön