26 / 04 / 2024

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada seçim öncesi dolar için en korkutucu senaryoyu açıkladı

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada seçim öncesi dolar için en korkutucu senaryoyu açıkladı

Beklenen seçim öncesi ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, doların seçimdeki rolünü açıkladı. Seçim öncesi dolar kuru kaçta sabit tutulmalı? İşte detaylar...



Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdi. Yeşilada, doların 16 TL'lerde durdurulamamış olunduğunu görürsek, iktidarın siyaset arenasından silinebileceğini iddia etti.

Önümüzdeki seçimlerde, dolar kurunun önemli bir yeri olduğunu belirten Yeşilada, "TL'nin değer kaybetmesi, anketlere yansıyor". ifadelerini kullandı.

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada seçim öncesi dolar için en korkutucu senaryoyu açıkladı

Yeşiada'nın konu ile alakalı cümleleri şu şekilde:

"Eğer seçime gidecekseniz kuru tutmak şart. Türk lirası değer kaybettiğinde vatandaşın ekonomiye güveni azalıyor ve bunun da siyasi iktidara olan cezası anketlere yansıyor. Kuru bu şekilde 2023 Haziran ayına kadar tutamazsın. Asıl sorulması gereken ekim ayına kadar tutabilir misiniz? Tutamazsınız. Ben iktidar için en korkutucu senaryoyu şu olarak görüyorum; Eğer TBMM erken seçim kararı alırsa ve ardından kur patlarsa, AKP 2001 öncesi pek çok siyasi partiye olduğu gibi siyasetten silinir"

EDİTÖR NOTU: Bu haber 22 Mayıs 2022 tarihinde saat 02.20’de yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 15,88 euro 16,80 altının gramı ise 945TL değerinde.

Öncekilerden çok farklı olacak dedi! Ünlü ekonomist Murat Kubilay dolar şokunun ne zaman yaşanacağını açıkladı

Bize böyle teşvikler lazım! Sigarayı bırakanlara çeyrek altın verilecek...İşte başvuru detayları

Her haneye uygun yeni kredi paketi! Enerji Bakanı müjdeyi verdi

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön