26 / 04 / 2024

Ünlü ekonomistten 3 kıyamet senaryosu: Küresel piyasalarda tedirginlik had safhada

Ünlü ekonomistten 3 kıyamet senaryosu: Küresel piyasalarda tedirginlik had safhada

Küresel ısınma konusunun yanında enerji arzının da son dönemde önem kazandığı Rusya Ukrayna savaşıyla yeniden görüldü. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Kerem Alkin, küresel ekonomiyi tehdit eden 3 kıyamet senaryosunu ilk kez açıkladı.



Avrpa ülkelerinin küresel iklimle mücadekle adına şimdiye kadar attıkları, yeşil enerji temiz enerji kavramları nedeniyle kömürle enerji üretiminden uzaklaşılmış. Dizel yakıt konusunda Avrupa'nın Rusya'ya ve Çin'e bağımlı olduğu ortaya çıktı. Çin şimdi kendi ihtiyaçlarını öne sürerek ihracatı kesti.

Bölgesel tarım ne olacak. Üretim ve ihracat nasıl gerçekleşek. Dünyanın küresel köy olma tezi çöküyor mu, global pazarların güvenliği bunlar artık ciddi ciddi üzerinde tartışılması gereken konular. 

Önümüzdeki yıllarda petrol sadece ulaşım sektöründe sınırlı kulanılacak.  Rusya'nın AB ülkelerine doğal gaz vanalarını kesmesi alternatif gazların yaygınlaşmasına neden olacak. Gazın ileride tanımı değişecek. Doğal gaz yerine yeni bir kavram gündeme gelecek. Bu kavrama hem doğal hem de doğal olmayan suni gazları kapsayacak. Belki de gazlı yakıtlar adını alacak. Doğal gaz artı biyo gaz, biyo metan, hidrojen gazı hayatmıza girecek..  Özellikle hidrojen gazının oranının gittikçe artacağını düşünüyorum.. Doğal gaz yerine biyo metan gazının kullanım oranı artacağını göreceğiz.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön